Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen halból érdemes panírozo...

Milyen halból érdemes panírozott "halrudat" készíteni, ha a tonhal allergia miatt nem jöhet szóba?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak én főzök, viszem a kaját a bölcsibe. Lehetőleg azt, amit a többiek is esznek. Az édesvízi halakat szereti, azt eheti is. Szerintetek abból lehet "masszát" készíteni úgy, hogy tojással sem foghatom össze, mert tojást sem ehet a gyerek? Egyéb húsokból tudok tojás nélkül is fasírtot csinálni, de a halnak nem mertem nekivágni!

2012. okt. 24. 13:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Probáld meg hal húst kevés zsemle morzsával összefogni.
2012. okt. 24. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Darálj le bármilyen magyar halat: Probáld meg kevés szemlemorzsával ,vagy tejfölel összefogatni a fasirtot.
2012. okt. 24. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


Akkor megpróbálom úgy, mintha sertés- vagy baromfihúsból készítenék fasírtot. Lehet, hogy egy kis étkezési keményítővel szilárdítom. Igazából attól félek, hogy a halhús szárazabb, mint az előzőek és szétesik tojás nélkül.


Sajnos tejfölt sem tehetek bele, mert tejtermékeket sem ehet, de köszönöm az ötletet.

2012. okt. 24. 13:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is ledarálnám, pl a pangasiust. Egy kis áztatott, kifacsart száraz zsemlét kevernék közé, hogy összefogja. Még nem próbáltam, csak gondolom:)Esetleg szójagranulátumot áztatnék be.
2012. okt. 24. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

Csatlakozom az utolsó kommentelőhöz, a Pangasius nagyon jó választás lehet.

Többször készítettem már, szerintem nem is kell belőle masszát csinálni, mert rendkívül puha, szép, fehér húsa van, és egyáltalán nem szálkás a mélyhűtött filé, amit az Aldi üzletekben kapni lehet. 1 kg. 1100.-- Ft.

Úgy is el lehet készíteni, hogy kevés paprikás lisztbe forgatod, és kisütni olajban, mint a rántott húst, első oldalát 5 percig, a másodikat elég csak 3-4 percig.

Szinte nincs is hal szaga, amikor sütöd, sem az olajnak az az intenzív hal szaga.

Jó minőség, eredetileg vietnami termék, de a németeknek csinálták, mi tőlük kapjuk, szóval garantáltan ok.

2012. okt. 24. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Én is a pangát ajánlom, nem kell pépesíteni, nagyon omlós húsú édesvizi hal. valóban nincs halszaga, a gyerekek imádják. ha jeget óvatosan leválasztod róla, kis szeletkéket süssél (rúdszerűeket)kukoricalisztbe mártva, olajban friss ropogósra lehet sütni.
2012. okt. 24. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
54%

A Pangasius a világon a legszennyezettebb hal. Gyakorlatilag szennyvízben tenyésztik, és hogy "túléljen" a mocsokban, tele van antibiotikummal (a táp, amit megeszik), egy órás dokumentumfilmet láttam erről, magam sem enném meg, nem hogy a gyerekemnek adjam...


[link]

Ezt a filmet láttam németül, amit a cikk említ...


Annyi tapasztalatot tudok amúgy megosztani, hogy már második éve viszem magam is az ennivalót nap mint nap a gyerekemnek, tavaly bölcsibe, idén oviba, szintén allergia miatt.


Én felhagytam azzal a törekvésemmel, hogy minden napra valami "hasonlót" vigyek, eleinte nem tudták időben közölni a következő napi menüket. Tapasztalat, hogy a gyermekemet ez nem zavarta. Olyan ételeket készítek neki 90%-ban amiket szeret, és szépen megtanulta, hogy neki más van. Finomságokat is viszek be, így ha épp szülinap van, akkor ő is kap egy szeletet egy olyan sütiből, ami neki való...

SZóval fel a fejjel, bele lehet jönni, és ha már most megszokja, később is könnyebb lesz, hiszen (hacsak ki nem növi, amit persze szívből kívánok!), akkor az iskolában már nem fogod tudni ezt megcsinálni, de lehet hogy már hamarabb sem, mert minket az ovi eleinte kötelezett arra, hogy rendelt ételt kell fogyasztania (egy db ebéd 670 Ft lett volna), az ANTSZ szabályok miatt, később bele mentek, hogy én vigyem, azzal a feltétellel, hogy minden nap levesznek egy kanálnyit és azt 3 napig megőrzik az ANTSZnek...

2012. okt. 24. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

Biztos voltam benne, hogy megjelenik valaki a pangasius elleni cikkel, de manapság mindenről írnak mindent.Ilyen alapon minden gyanús lehetne. megjegyzem, hogy forgalomba sem kerülhetne, ha nem felelne meg az Eu-s, és a MO-i előírásoknak.

A Balatonba is belepisilnek, mégis szívesen eszünk balatoni halat...

2012. okt. 24. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Én is olvastam a cikket, amivel lejáratják a v.tnami pangasiust. Aztán volt egy ellencikk, amely arról számolt be, hogy ez olyan lejáratás,ahogy a mi libamájunkat, kacsánkat, csirkehúsunkat akarták tönkre tenni. Minden exportra dolgozó üzem szigorú ellenőrzésen megy át. Én egyébként a FF autóból vásárolom. Még mindig jobban bízom az ilyenben, mint az "őstermelő" gyönyörű eprében. Néhány éve szalmonellás lett egy iskola gyerekserege, kiderült, hogy az őstermelőtől vásárolt epret a derítőből mert löttyel trágyázta a gazda. Hát, az emberi kapzsiság ronda dolgokra képes. Én is ismertem olyan gazdát, aki pofátlanul, a piaci járata előtt még lepermetezte a köszmétéjét, nehogy elhatalmasodjon rajta valami lisztharmat, a gondosan vezetett permetezési naplóba meg hamis dátumot írt. Én is elhiszek sok dolgot, de valahogy abban nem hiszek, hogy nemzetközi mérgezést kockáztatnának az ilyen export termékekkel. Rendszeresen eszünk pangasiust, az egyik legízletesebb, legesztétikusabb termék. Látszólag?
2012. okt. 24. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Én tényleg az eredeti német dokumentum filmet láttam. Egy néhány tagú team kiutazott a helyszínre, megnézték a folyót, a feldolgozó üzemeket és mindent. Kameráztak, ahol csak lehetett, mert bizony épp a "főmuftik" "érdekes módon" megtiltották a filmezést.

Bemutatják, hogy mit hogyan csinálnak, két nappal azelőtt, hogy kiemelik a halakat a vízből, már nem adnak nekik olyan tápot, így a vizsgálat idejére a megengedett mennyiség alá süllyed a szintje az antibiotikumnak a szervezetükben. Mutatják, ahogy nem is ölik meg őket, hanem a vízből kiemelve fa ketrecekben szállítják a feldolgozó helyre (a vízben való szállítás túl költséges lenne), így nem pusztulnak el, csak lassan, illetve egymás hegyén-hátán vannak, amik alul vannak, azok előbb döglenek meg.

Mutatják, hogy a környékbeli gyárak teljes szenny hogyan ömlik bele a folyóba, oda, ahol ezek a halak "élnek".

Lefilmezték a "gyógytáp" zsákokat, amiken rajta áll, hogy mivel etetik a halakat, de ezt csak illegálisan tudták már megcsinálni.

Egy ilyen filmet nem lehet csak úgy "kamuból" elkészíteni, ez a németekre amúgy sem jellemző, mert abból nagyobb botrány lenne, de még ha csak a fele igaz, akkor is tragédia.


De mindenki olyan terméket vesz, amilyet akar, csak gondoltam szólok az anyukának, mivel a gyermeke már amúgy is allergiás, ezért nem kell hozzá még egyéb borzalmat bevinni, feltételezhetően így is van elég bajuk...


Az egész filmet már nem találtam meg a neten, csak ezt a "kivonatot" a You Tube-on :

http://www.youtube.com/watch?v=ObxSnVX_Rlo


Aki tud németül, annak érdemes, aki nem, mondjuk a 6. percre húzzon, "szép képek" vannak.


Sajnos ez nem kamu, csak hát a pénz diktál, kellett nyilván cáfolni is a tényeket, mert Európa és Amerika a fő importőrök...

2012. okt. 24. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!