Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a rizst megmosni?

Hogy kell a rizst megmosni?

Figyelt kérdés
[link] Ezt a receptet szeretném elkészíteni, de még nem vagyok profi az ilyenekben ezért nem tudom, hogy kell megmosni a rizst. Legyetek szívesek érthetően leírni és nézzétek el nekem, hogy még ezt sem tudom, de még nem vagyok felnőtt, és még egyszer sem főztem tejberizst! :) Köszönöm a válaszokat! :D Vagy aki szeretne, az segíthet is, hogy pontosan, hogy csináljam! :)

2012. nov. 1. 09:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
én nem szoktam megmosni.
2012. nov. 1. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
12%

ma 10:37

Engem azért szoktam megszólni, mert nem párolva készítem, tehát ha forr a víz, belerakom a megmosott rizst (bő vízbe), majd amikor megfőtt, leöntöm róla a felesleges vizet, és egy pirinyót átmosom fogyasztás előtt. Ezért is olyan leszólásokat és lepontozásokat kaptam.

2012. nov. 1. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
17%

Engem egyenesen felkoncoltak, összefogva meglincseltek, amiért le mertem írni, hogy a rizst megfőzöm és utána leszűröm. Azóta is rizzsel kapcsolatos kérdéseknél még "mindig egyirányba szaladok" ahogy mondani szokták.

Annyira érződött, hogy összefogtak arra, hogy kicsinálnak, vagy legalábbis hülyét csinálnak belőlem, és nagyon fájt, hogy akkor senki "nem volt velem". De mindegy, túléltem, itt vagyok!

2012. nov. 1. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

ismerek olyat én is, aki nem mossa meg a rizst, de azt vettem észre, hogy akkor sokkal ragacsosabb lesz a végeredmény, gondolom, a magasabb keményítőtartalom miatt... én mindig megmosom, de elsősorban higiénés okok miatt, és sima, műanyag szita-szűrőben szoktam, amit nem is használok másra (párszáz forintos tétel) folyó vízben, vagyis a csap alatt...


elvileg - úgy tudom - addig kell öblíteni, amíg viszonylag tiszta víz folyik ki alóla, lehet hogy ez túlzás, de én így szoktam, biztos ami biztos;)


azután a pároló rizses táljába teszem, megszórom friss zöldfűszerrel, és 16 perc alatt készre párolom - valami isteni, pergős, cseppet nem ragadós rizs lesz az eredmény!


próbáltam már rengeteg módszert, de ezzel a legtutibb, garantálom:)

2012. nov. 13. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

jah, tejberizst kérdezte még a kérdező:) azt is ugynígy készítem, csak akkor vaniliás cukorral és egy csipetnyi sóval elkevert tejjel öntöm fel az aprószemű, errevaló rizst - persze több tejjel, és tovább párolom, hogy jól szétessenek a szemek...


ami hatalmas előnye a párolós rizskészítésnek, hogy tapad, nem ragad, nem kozmál le a cukros tej az edény alján, és az eredmény ugyancsak tökéletes, ajánlom kipróbálásra! :)

2012. nov. 13. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
egy "nem" kimaradt az előző hsz-ből: "nem tapad" - így akartam (jav.)
2012. nov. 14. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

én úgy szoktam csinálni, hogy először pirítok hagymát olajon és ebben megpirítom a rizstet még tejfehér nem lesz. ezt felöntöm a rizs mennyiségének 2xesével delikátozo, sózom, lefedem, letekerem a hőfokot a legkisebbre és amikor megpuhul leveszem, addigra már 1 csepp víz sincs benne.


szóval én a pirítás miatt nem mosom meg.

2012. nov. 14. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!