Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kell csinálni a vörös...

Mit kell csinálni a vörös hagymával, hogy hatása ne legyen olyan "erős" a salátába?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, valahogy le kell forrázni, vagy ilyesmi, de pontosan hogyan?

2012. nov. 12. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:
sózd le , és kb 30 perc múlva nyomkod ki ..
2012. nov. 12. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Rakd tésztaszűrőbe, amikor már leszelted. A lobogó vizet öntsd át rajta.

Ezt a módszert én is csak hallottam, de nem próbáltam.

Amit próbáltam, hogy mielőtt beleraknád a cukros-ecetes lébe, előtte néhány órára besózod, és akkor azáltal veszít a csípősségéből. Valamennyit valóban, és az ecetes saláta lé is rásegít, vagyis engedd, hogy tálalás előtt álljon benne egy kicsit.


Egyébként kevésbé erős a lila-hagyma, de lehet már kapni kifejezetten saláta-hagymát, nagy, fehér, ökölömnyi, és egyáltalán nincs erős íze, illete, szaga.Nagyon fincsi. Persze az ára is. :))))

2012. nov. 12. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de piacra nem tudtam menni, a lilából meg csak egybecsomagolva 10 db volt, sokallottam.


Majonézes krumpli-salátába fogom tenni, így ecet most nem lesz.


Esetleg ha mindkettőt megpróbálnám, mit szóltok?


Szűrőbe beteszem, lesózom, és 20 perc múlva leöntöm forró vízzel?

2012. nov. 12. 12:03
 4/9 anonim ***** válasza:
forró, ecetes-sós vízzel öntsd le, hogy ellepje, ebben hagyd kihűlni. utána szűrve mehet a salátába.
2012. nov. 12. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Én csak hideg vízbe szoktam áztatni pár órára, finom, édeskés marad utána.
2012. nov. 12. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
Ha szereted tegyél hozzá friss petrezselymet ez elveszi az élét.
2012. nov. 12. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindent bevetettem, még a petrezselymet is! :o)


Férjem szerint "jól megöltem" a hagymát, de kellemes volt, mert este nem égett senkinek a gyomra, és a babám sem akadt ki, mivel szoptatom, és a nyers hagymát eddig nem nagyon bírta...

2012. nov. 13. 08:32
 8/9 anonim válasza:
A legegyszerűbb módszer ha kettévágod és beteszed a mikróba 800W-ra.Így a hagyma szépen felpuhul és elveszti allilszulfid tartalmának jelentős részét.
2012. nov. 21. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nincs mikrónk, de Neked is köszi!
2012. nov. 22. 10:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!