Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kolozsvári és a császár...

A kolozsvári és a császár szalonna között mi a különbség?

Figyelt kérdés

Sokszor annyira hasonlóan néz ki. A császárt rendszerint füstölik és főzik, a kolozsvárit pedig jellemzően füstölve nyersen lehet kapni nem?

De a husi az ugyanaz a része a malacnak?


2009. aug. 22. 18:07
 1/3 anonim ***** válasza:
53%

A császárszalonna az az oldalasból készül,amelyen rajta van a szalonna és a bőr is.

A kolozsvári szalonna pedig a disznó másik részéből,pl.hasaszalonna készül.

2009. aug. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
A kolozsvári a főtt. A császár a nyers.
2009. okt. 15. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 csulok0000 válasza:

Régi kérdés, de hátha segítek annak aki most talált rá.


A kolozsvári- és a császár szalonna alapanyaga megegyezik. Mindkettő az ún. császárhúsból készül ami a sertés oldalas/dagadó hús bőrrel együtt. A kolozsvári szalonna pácolt, füstölt. A császár szalonna pedig sült vagy főtt kolozsvári szalonna, vagyis pácolt, füstölt és főtt(vagy sült).

2022. jan. 2. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!