Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Süteménybe mindegy, hogy...

Süteménybe mindegy, hogy sima, vagy Nesquik kakaóport teszek?

Figyelt kérdés

Szeretnék sütni, de csak nesquik kakaópor van itthon.

Baj ha azt rakok a sütibe? (recept csak annyit ír hogy kakaópor)


Miért lenne baj, ha sima helyett nesquik kakaóport rakok bele?


2012. dec. 22. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:

A nesquick-ben alig van kakaó, van viszont egy csomó olyan dolog, ami a natúr kakaóban nincs.

Cukor, emulgeáló, E-s adalékanyagok...

Nem tudhatod, ezek hogy viselkednek sütés közben.

A cukor általában ellágyítja a tésztákat.

Meg kakaó (csoki) íze is alig lesz, mert az nem túl intenzív benne.

2012. dec. 22. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 bumbi02 ***** válasza:
Vigyázz, hogy a nesquik az cukrozott kakaópor, a sima pedig, "keserű". Tehát számold hozzá a cukormennyiséghez, hogy a kakaó is tartalmaz.
2012. dec. 22. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
baj, ha csak annyi van írva, hogy kakaópor, akkor tuti nem az agyoncukrozott kakaóutánzatra gondolnak. Más lesz az íze, az állaga.
2012. dec. 22. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Épp ezért nem értem, mert ha sima kakaóporból csinálom (már csináltam ilyen sütit) plusz cukor akkor kesernyés lesz a kakaópor miatt.
2012. dec. 22. 16:18
 5/9 anonim ***** válasza:
44%
Mindegy. Én is szoktam sütikbe tenni Nesquik kakaót és nagyon finom lesz vele a süti! :)
2012. dec. 22. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
nem lesz annyira kakaós, de úgy is finom lesz
2012. dec. 22. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

ha kakaóport írnak, akkor a sima cukrozatlanra gondolnak. van ahol ki is írják, hogy sötét, keserű kakaópor. ez adja meg főleg a színét a sütinek, és a kellemesen csokiízű kesernyés "ízárnyalatot" is.Ezt érezted eddig te is.

cukrozottból sem lehetetlen, de egy tejeskakaószínű, valami lesz a tészta és persze a cukor adagolásnál is figyelembe kell venni, hogy cukrozott a kakaó.

2012. dec. 22. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia

Ha Nesquik kakaóport akarsz beletenni,akkor ajánlom,hogy olvassz egy kis étcsokit ,és azt is keverd a kakaóporhoz.A Nesquik egyáltalán nem való keserűkakaó helyett,mert pl.ha tölteléknek használod csak,akkor sütés közben elfolyik,és semmi íze nem lesz.Egy cukrász :)

2012. dec. 22. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Tényleg igaz, a keserű kakaó köt és tömörít is.
2012. dec. 22. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!