Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért mondják egyesek, hogy a...

Miért mondják egyesek, hogy a magyar hal pocsolya és iszap ízű? Vagy nem tudják jól elkésziteni?

Figyelt kérdés
Eddig még nem ettem soha rossz izű magyar halat ... Pangasiusnál rosszabb nincs.. Természetesen a tengeri halakból is van ami finom.. A magyar egyen magyar halat ...
2012. dec. 28. 12:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én évente kb. kétszer eszek halat, szóval nem mondhatnám hogy értek hozzá, de a taviaknak van jellegzetes (mellék)íze. A folyaminak nincs.


Nem feltétlenül rossz, meg lehet enni, csak érezni.

2012. dec. 28. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
17%
Mert ételsznobok.
2012. dec. 28. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mint horgászfeleség, tapasztalatból mondhatom, hogy bizony van iszapízű hal. akárhogy készíti el az ember, kiérződik.sokban függ attól, hogy hol akad horogra, az élőhely meghatározhatja az halhús ízét is. ez nem sznobság, ez valóság.
2012. dec. 28. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsó válaszolóval. Sokféle halat ettem már életemben és valóban vannak olyan halak, amikből semmivel sem tudod eltávolítani a jellegzetes "iszap" ízt.


P.S.: Szomorú, hogy már ebben a témakörben is megy a magyarkodás és lassan már azért is hazaáruló, nemzetellenes senkiházi leszek, mert nem dicsérem a magyar halakat csak azért mert magyar tóból fogják ki őket.

2012. dec. 28. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Valóban vannak olyan tavak, amelyikben a halnak iszap íze van, és azt csak úgy nem tudod eltüntetni sima sütéssel.

Ezért kitaláltam egy olyan receptet, ami rendkívül egyszerű, kipróbált és már nagyon sok embernek ízlett, mert a saját összeállításom. Erre mindent rákentem, hogy eltűnjön az iszap íze és sikerült.

Ha érdekel valakit szívesen megosztom másokkal is a saját receptemet, mert garantáltan finom és ízletes, ráadásul 1 óra alatt elkészül.

2012. dec. 28. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 doboszoli ***** válasza:
Engem érdekelne!
2012. dec. 28. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Természetesen és is minden jó ötletre vevő vagyok.Szívesen olvasnám én is a receptedet.
2012. dec. 28. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Sült hal az én receptem szerint:

Hozzávalók:

1 egész ponty vagy bármilyen hal

10-15 dkg füstölt szalonna (más szalonna nem jó,mert annak nem olyan erőteljes az íze)

fokhagyma vagy fokhagymakrém

1 tasak Házi Arany Sült Hal fűszerkeverék (más nem jó, mert abba más ízek vannak) ez a kipróbált


A halat sűrűn mindkét oldalon beirdalom és besózom. A szalonnát vékony csíkokra vágom. Az irdalásba beleteszek mindkét oldalon vékony szelet füstölt szalonnát és ezt alufóliás sütőlemezre helyezem. Megkenem jó vastagon fokhagymával és erre jön a fűszerkeverék, amit előtte elkevertem egy kis vízzel. Miután ezekkel megkenem a halat mindkét oldalon, a fóliát ráhajtom, hogy a kiáramló folyadék ne folyjon ki. Ezt előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütöm, utána kicsomagolom és már csak a tetejét kb. 10 percig pirítom. Ezután óvatosan átfordítom és készen is van. A kisebb halat (kb.1-1,5 kiló) kevesebb ideig elég sütni (kb.50 perc), mert gyorsan átsül.


Ez a recept biztosan elveszi az akármilyen iszapos hal ízét és a füstölt szalonna, a fokhagyma és a fűszerkeverék lesz érezhető, ami egybeolvad.

Aki kipróbálja, annak tuti sikere lesz, ezt tapasztalatból írom, mert öreg horgászok is kóstolták, akik azt mondták, hogy külföldieknek is csináljam meg, mert ilyet még nem ettek.


Jó étvágyat az elfogyasztásához és jó sütést ennek az elkészítéséhez.

2012. dec. 28. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet . Megyek a fagyasztohoz veszem ki holnapra pontyot ....
2012. dec. 28. 17:09
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm, ki fogom próbálni:)
2012. dec. 28. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!