Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megéri eladásra készíteni...

Megéri eladásra készíteni sütiket, tortákat? Aki szokott ilyet csinálni, hogy számolja ki, h 1-1 fajtából 1 tálcáért/x db-ért mennyit kér?

Figyelt kérdés

Szeretek, és tudok is finom sütiket csinálni, és tudom,h vannak, akiknek nincs idejük a sütögetésre vagy egyszerűen nincs kedvük bíbelődni vele, és inkább elkészíttetik mással.

Jól jönne egy kis plusz bevétel, ezért gondolkozom most ezen én is.

Köszi előre is minden tapasztalatot, ötletet, tanácsot!:)



2013. jan. 31. 19:45
 1/7 anonim válasza:
91%
Jó ötlet, de csak ismerősök között adogasd el, különben idővel lecsap rád az ÁNTSZ (most már nem így hívják), mert nincs engedélyed arra, hogy élelmiszert eladásra állíts elő és azzal kereskedj. Sütnek így felénk is amúgy, rokonok, ismerősök, ismerősök ismerősei számára. De pl. piacra, hasonló nyilvános helyre ne menj a sütivel.
2013. jan. 31. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Bonyolult kiszámolgatni hogy mi mennyibe van. Én elsőnek utánajárnék hogy mennyire lenne rá kereslet aztán sütnék 1-2 helyre és reklámoztatnám magam. De nagyon képben kell lenni az árakkal
2013. jan. 31. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

pl az alapanyagoknak a + 50%-a.

pl egy tálca süti 1500 ft ( alapanyagok megvétele stb),és kérsz érte 2500-at.

vagy egy torta kijön 2000ből de te adod 2500,3000 forintért:) ezekből jól lehet keresni:D

én itt olaszban járok suliba,és 1x vittem kiflit... itt nem ismerik. és már napi 50et kell vinnem :D úgy csinálok h 1 kiló lisztből ( és a többi és a többi) kijön 5 euból,(v kevesebb) és 2 kiflit adok 1 euróért. 1 kiló lisztből kb 18 db jön ki. ( nagyok úm óriás kifli) és mondjuk 2 kiló lisztből csinálok egy nap,5 eu de én beszedek 30-40 eu-t egy nap :D

2013. jan. 31. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
Szerintem megéri, de vigyázz a vasvillás emberekkel, mert azok elkergetnek a vasvillájukkal és utána betömik a sütiidet!!! NEM VICC!!!
2013. jan. 31. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Alapanyagár + az idő, amit az elkészítésével töltöttél (munkadíj).


Én pl. így számolom ki az egyedi tervezésű ruháim árát. Az óradíjat neked kell tudnod, hogy mennyit kérsz. Általában meg szokott oszlani 2 ár között, attól függően, hogy milyen nehéz a készített dolog. Ezt süteményeknél is el tudnám képzelni. Pl. nem mindegy, hogy Eszterházy tortát vagy sachert készít-e az ember, nehézségi szempontból :)

2013. jan. 31. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

A válasz egyértelműen igen.

Kisebb lánykám egész jó kis mellékest vágott zsebre belőle egyetemista korában, sőt szerette/szereti is csinálni.

Ma élelmiszermérnökként dolgozik, de a tortázás még mindig megy.

Az árazásnál ő is az alapanyag, plusz ráfordított idővel kalkulál. Bevállalja a legvadabb elképzeléseket is figurás tortából, ami nyilván lényegesen munkaigényesebb, mint egy sima csokitorta.

Itt tudod megnézni: dobostorta.mindenkilapja.hu

2013. febr. 1. 04:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
meg, de ha "feketén" gondoltad, akkor tényleg csak ismeretségi körben, ahogy az első válaszoló írta. Más még el-el megy kis mennyiségben, de itt tényleg élelmiszerről van szó. Én magam se valószínű, hogy vennék ilyesmit nem megbízható helyről. pl. láttam vaterán ilyesmit, de ez az amit onnan biztos, hogy nem.
2013. febr. 1. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!