Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehetne elkészíteni...

Hogyan lehetne elkészíteni egy hús-receptet, amit elvileg grillezni kellene?

Figyelt kérdés

Gondolom szabadban levő grillre gondolnak, bár ezt nem írják.

A sütőmön van grill funkció felülről. Azzal meg tudnám csinálni? Ha igen, akkor mibe süssem? Lefedve, vagy rögtön fedő nélkül?

Ez a recept:

[link]


Vagy esetleg más bevált ötlet tarjához?

Köszönöm az ötleteket!



2013. febr. 5. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
A sütő grillfunkciója megfelel, ne fedd le, hagyd szabadon, és ha szépen megpirult, fordítd meg, hogy a másikboldala is szép piros legyen
2013. febr. 5. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

És szerinted a szeleteket inkább egymás mellé tegyem?

És hány fokon süssem?

2013. febr. 5. 17:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Teheted szorosan egymás mellé. Én ha sütőben grillezek, először megpuhítom sima alsó-felsővel (néha le is takarom, ha nagyon vastag, vagy nagy darab combok pl. szárnyas esetén) a húst, majd amikor már csak szín kell neki, akkor a legmagasabb fokozatra veszem (250-300 fok, melyiken mennyi), és a sütő legaljába teszem, kb 2 cm-re a sütő aljától, és mehet a grill funkció. Sűrűn lesem, nehogy odasüljön nagyon. Gyönyörű színt kap, főleg ha előtte pácolod a húst!


Egyébként a sütőnek nincs meg véletlenül a használati utasítása? Én amikor először használtam valami funkciót, abban néztem meg, melyiket milyen hőfokon és a sütő mely részében, lefedve vagy sem. Nekem külön írja a szárnyashúst, csontos húst, sertést, marhát, és mindegyik funkciónál szintén külön, hogy melyiket ajánlják, és nagyjából mennyi a sütési idő. Ez alapján mindig sikerült.

2013. febr. 5. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen-igen, megnézem, van hozzá leírás, és meg is van. :o)
2013. febr. 5. 17:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia,

Én a tarját jól kiklopfolom, bepácolom, (lehetőleg előző nap), tepsibe olaj, kis víz, rá a tarja szeletek, félkarikára vágott hagymaszeletek, alufólia rá, előmelegített sütőben kb 1 óra, alufólia le, serpenyőbe olajat hevítek és megkapatom mindkét oldalát, közben fűszerezem. Így lesz igazi grillezett husi.

2013. febr. 8. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!