Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan elkészítve a legfinomab...

Hogyan elkészítve a legfinomabb a pangasius filé?

Figyelt kérdés

#pangasiusfilé
2013. febr. 16. 08:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%

Ez ugye a vietnami cápaharcsa?

Én egyszer vettem,de tiszta zsír az egész hal,nem ízlett ,aztán megláttam a videot arról hogy hogyan is tenyésztik ezeket a halakat mesterséges tavakban.Inkább nem részletezem,,hogy mivel etetik.Na ilyet se veszek többé.

2013. febr. 16. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Bontatlan zacskóban, be a kukába..... Ne egyétek azt a szemetet.

[link]

2013. febr. 16. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
28%
Ne hallgass rájuk,jo kis hal az, sokkal jobb mintha disznót ennél.... Én szezámos bundában szoktam kirántani. Liszt,tojás összekeverése egy jó marék szezámmaggal ( jó sűrű legyen,olyan, hogyha megmártod benne a halacskát,ne follyon le róla). Ebbe ránts ki ;)
2013. febr. 16. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

"A Mekong-delta partvidékén folyó "tenyésztés" minden képzeletet felülmúl. A szűk halketrecekben (állati és emberi ürülékek között) hatvan-nyolcvan cápaharcsa vergődik egy négyzetméteren. Az állatokat döghússal, dél-amerikai csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal, szerves szeméttel etetik. Egy pangasiushoz képest a tápos csirke fejedelmi ínyenc. A halakat antibiotikummal tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, és kínai injekciókkal kezelik.


Felfedezték, hogy ha az ivarérett példányokat terhes nők vizeletéből kivont hormonnal oltják be, akkor a hal négyszer gyorsabban növekszik, mint természetes környezetében. Az olcsó hal mohó vámszedőinek ez sem elég: a feldolgozás előtt foszfáttal etetik az állatokat, a foszfát ugyanis megköti a vizet, így húszszázalékos súlynövekedés is elérhető fagyasztáskor. Nem árt tehát észben tartani, hogy olcsó halnak híg a leve: ha 1200 forintért vesszük a fagyasztott filé kilóját, akkor 240 forintért vizet vettünk.


Igaz, vietnami vizet. A délkelet-ázsiaiország 2010-ben másfél millió tonna pangasiust exportált. (A kivitel tíz év alatt a hetvenszeresére növekedett.) Mivel a hal az Egyesült Államokban már 2003-ban tiltólistára került - igaz, azonnal elkezdték catfish néven exportálni -, s 2007-ben a WWF, vagyis a Természetvédelmi Világalap is bojkottálta, az új csapásirány Közép-Európa lett. Három éve még azt sem tudtuk, mi az, ma már a balatoni hekksütők is ezt árulják, hiszen olcsóbb, mint a csacsihal.


Ráadásul a pangasius "ásványi-anyag-"és baktériumtartalma sokkal magasabb, mint gondolnánk. Gyerekeknek nem, de kalandvágyóknak melegen ajánljuk. Míg egy balatoni fogas legfeljebb omega-3 zsírsavat, zsírban és vízben oldódó vitaminokat tartalmaz, addig a vietnami cápaharcsában jó eséllyel találhatunk arzént, nehézfémeket, klórvegyületeket, hexaklórbenzolt, poliklórozott bifenileket és más csemegéket."


Ha ez nem volna elég, akkor keress rá a videóra, ami a tenyésztésükről készült. Ha egy kicsit is igényes vagy magadra, akkor nem eszed ezt. Annyi más finom hal van.


3. válaszoló belegondoltál már, hogy ez a hal beutazza a fél világot, mire Te megveheted a tescoba, akkor mégis hogyan lehet 800 forint?

2013. febr. 16. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát ez jó! Én is tegnap vettem,de ezt elolvasva,inkább a kukába landol! De akkor miért engednek szemetet árulni?Ilyenkor nincs vizsgálódás!?A franc beléjük!
2013. febr. 16. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Vannak országok, ahol ez a hal már tiltólistán van, de tudjuk jól, hogy minket magyarokat szeretnek "mérgezni", és nem nagyon fogsz a médiában arról hallani, hogy miért ne fogyaszd. Így kénytelenek vagyunk magunk tájékozódni ezekről a dolgokról. Bevallom én is fogyasztottam már ebből a halból. Vendéglátós vagyok, kb. 10 évvel ezelőtt találkoztam vele először az étteremben, ahol akkor dolgoztam. A szakács elkészítette roston, citrommal, ahogy kell. Nem ízlett. Aztán vettem belőle otthonra, akkor még 2000.- körül volt kilója. Kirántottam, és -erre nincs jobb szó- sz@r volt. Azóta nem ettem , aztán 3-4 éve mikor különböző országok elkezdtek vizsgálódni utána megértettem miért nem ízlett ez nekem sehogy sem...
2013. febr. 16. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
az igen! és akkor mit együnk? minden drága a fizetés meg kevés.. Grat!
2013. febr. 16. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Akik élelmiszerrel foglalkoznank szó szerint lesz****ák, hogy mi mennyire egészséges ételt fogyasztunk. Nekik a pénz számít nem a mi egészségünk. Szóval egyszer élünk, kipróbálom ezt is.:) Azért az már elég gáz, hogy ilyen ételeket árulnak..×-×
2013. febr. 16. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Először fokhagymás tojásba, majd mandulaforgácsba forgatom. Beteszem tepsibe, és megsütöm. Isteni. Köretnek hercegnőburgonyát szoktam készíteni. Szerintem finom hal, és nem olvastam még el egy ilyen cikket sem, hogy mit írnak erről a halról, mert nem érdekel. Mindenre rá lehet mondani, hogy egészségtelen, szóval manapság csak a sterilszoba lenne megoldás. Én meg inkább élvezem az életet, az ízeket. Egyszer úgyis meghalunk, de van egy olyan tippem, hogy engem nem a pangasius fog elvinni...
2013. febr. 16. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
2 db egész citromot 1,5 dl szójaszósszal kevés gyömbérrel aprítógéppel összeturmixolod és a halszeleteket ebben pácolod 2-3 órát, esetleg egy éjszakát. A bepácolt halszeleteket kiveszed a pácból és grillserpenyőben pár perc alatt készre sütöd. Nem baj,ha a citromdarabokról marad rajta. Jégsalátát, uborkát, zöldhagymát felaprítod. Joghurtból egyszerű öntetet készítesz: joghurt, só, bors, pár csepp citromlé, esetleg metélőhagyma. Ezzel a salátával és sült burgonyával tálalod. Nekünk a pangasiusból csak ez a pácolt, grillezett verzió jött be.
2013. máj. 19. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!