Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hortobágyi húsos palacsintát...

A hortobágyi húsos palacsintát milyen húsból érdemes készíteni? Melyikből a legfinomabb? A neten többféle recept is található.

Figyelt kérdés
2012. dec. 25. 23:13
1 2
 1/14 anonim válasza:
73%
anya darálthusból szokta csinálni...általába abból ami épp akciós a tescoba
2012. dec. 26. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
csirkepaprikásból kell csinálni, nem darált húsból
2012. dec. 26. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

A darált hús is lehet baromfi, vagy sertés, vagy marha.

Lehet csinálni csirkepörköltből, de mi darált sertéscombból szoktuk.

2012. dec. 26. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

bár ha jobban meggondolom, akkor borjúpaprikás kell legyen az eredeti receptben, marhából több van a Hortobágyon :D


de semmikép nem darálthús

2012. dec. 26. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

Tegyük fel borjúhúsból kell készíteni. (Bár felnőtt marha is lehetne, abból még több van a Hortobágyon.)

De miért nem jó a darált hús? Ha a fűszerezés ugyanaz, mint a borjúpaprikásnál, akkor nem mindegy, hogy utána daráljuk le a húst, hogy elkészült a pörkölt, vagy már eleve daráltan sül meg?

2012. dec. 26. 01:54
 6/14 anonim ***** válasza:
38%
en daralt husbol szoktam csinalni, marhabol.
2012. dec. 26. 04:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Az állaga másabb, ha nyersen van darálva, vagy ha a kész pöri (paprikás) van ledarálva.

De közel hasonló, nincs olyan túl nagy különbség.

Meg ha a darált hús jól meg van csinálva, (jól szétfőzve, megfelelő mennyiségű-sűrűségű szafttal) akkor elhanyagolható a különbség.

2012. dec. 26. 04:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 doboszoli ***** válasza:
86%
Szerintem bármilyen csont nélküli (utólag csont mentesített) pörkölt jó hozzá. Nálunk kifejezetten a maradék pörkölt hasznosítására kézül.
2012. dec. 26. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk is lecsontozott csirkepörköltből, de bármilyen más pörköltmaradék darálékából készül, és semmiképpen nem darálthúsból készült pörköltből. a kettő nem ugyanaz állagra.
2012. dec. 26. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

apróra vágott csirkemellből pörit készítek, leszűröm, a húst ledarálom, a levét pedig tejföllel besűrítem

Nekem csirkemellből az igazi :)

2012. dec. 26. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!