Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan ember aki nem...

Van olyan ember aki nem szereti a spárgát? Milyen íze van amúgy?

Figyelt kérdés

Lehet hülye kérdés, de tegnap végre vettem egy csomag spárgát, hogy életemben először megkóstoljam. Krémlevest szándékozok csinálni. A recept is megvan.

A kérdésem arról szól, hogy van e itt olyan ember aki nem szereti a spárgát? Csak azért érdekel mert elkezdtem előkészíteni, és az illata nem jön be. Nagyon finnyás vagyok amúgy, pl a zellertől hányok. De szó szerint! Egyszer véletlen bekaptam a kajában egy darab zellert, ráharaptam és rohantam a budira mert minden visszajött.


Valaki tudna hozzászolni? Hogy ő utálja pl a zellert, de a spárgát imádja.


Légyszi írjon valaki, mert elment a kedvem az egésztől!! :-(



2013. máj. 5. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Zöld vagy fehér spárga? A fehérnek kicsit intenzívebb íze van, és könnyű elrontani mindkettőt, ha nem vágod le róla az elfásodott részeket vagy ha elve nagyon fás, akkor nagyon keserű lesz. Ha viszont puha, friss, akkor nagyon finom. Jól elkészítve semmi különösebb, szokatlan íze nincs, ami miatt ne lehetne szeretni.
2013. máj. 5. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Zöld, és levágtam az összes fás részt! Kiváncsian várom milyen lesz...
2013. máj. 5. 11:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem, szerintem érdekes íze van. Próbáld ki, aztán kiderül, neked beválik-e. Egyébként sok ember nem szereti, ahogy rengeteg más zöldséget sem.


U.i.: ne lepődj meg, a spárgától borzasztó büdöset vizel az ember... :D

2013. máj. 5. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőnek viszonylag semleges íze van.egy tavaszi szezonban azonban érdemes friss zöldségféleként beiktatni az étrendebe. ha jó csináljuk finom is tud lenni.

zellerhez semmiképpen nem hasonlít, és nem is tudnám mihez hasonlítani. ha rendesen meghámozod, nem lesz fás, és keserű. a fejrészhez ne nyúlj, az a legértékesebb része.

krémleves, szósz, csőben sült spárga, köret mind érdemes kipróbálni.

zöldfűszerek, főzőtejszín ami szaporíthatja, ízesítheti. a fűszert nem kell túlzásba vinni, hadd érványesüljön a spárga maga.

2013. máj. 5. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Na szóval:


Most eszem. A virágját vagy mit, blansíroztam (azt hiszem így hívják ezt: forró sós vízbe dobtam, majd pár perc múlva átszedtem jeges vízbe).

A többi részét olivaolajon megfuttatott hagymára raktam majdnem ugyanannyi krumplival. Felöntöttem húsleveskockából készült alaaplével, sóztam kicsit, borsoztam majd puhára főztem. Botmixerrel nekiestem, majd fözőtejszínt adtam neki. Beletettem a csúcsát, majd elzártam a gázt alatta.


Az íze valóban érdekes, nem rossz. Egyik zöldséghez sem hasonlítható...

Na de mostmár megeszem a levesem...


Pusz nektek! ;-)

2013. máj. 5. 12:51

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!