Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha megsütöm/megfőzöm a tojást,...

Ha megsütöm/megfőzöm a tojást, akkor lebomlanak belőle a vitaminok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 14. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Nem
2013. máj. 14. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

kis mértékben igen.


google :

"Tojás vitamintartalma szintén jelentős, hiszen gyakorlatilag az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne: pédául C-, A-, D-, E-, B-vitaminok, folsav, pantoténsav.

Benne található ásványi anyagok: foszfor,vas, cink, kalcium, kálium, nátrium, szelén, magnézium.

"


wikipédia :

Hőre érzékeny vitaminok : B1 , B6 vitamin

2013. máj. 14. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A vitaminok részben, de az ásványi anyagokra nincs hatással a hőkezelés.
2013. máj. 14. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!