Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miből áll a 6 tojásos piskóta?

Miből áll a 6 tojásos piskóta?

Figyelt kérdés

2013. máj. 24. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:

6 tojás( fehérje és sárgája külön felverve)

6 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

6 evőkanál cukor

2013. máj. 24. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:

Én nem szoktam használni sütőport. Felesleges, nélküle is szép piskóta lesz. Leírom, hogy én hogyan szoktam csinálni.

Hozzávalók: 6 egész tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor.

A tojásokat kettéválasztod, a fehérjét elkezded habverővel felverni, és amikor már majdnem kemény hab lesz belőle beleteszed fokozatosan a 6 evőkanál cukrot. Tovább kevered, és amikor már úgy érzed, hogy kikeverte a cukrot hozzáteszed a tojások sárgáját. Ezzel is kikevered, majd miután jól kikeverted hozzáadod a 6 kanál lisztet, és kézi habverővel óvatosan kikevered!


Remélem, hogy jól fog sikerülni!

2013. máj. 24. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hány tojásból készíted, mert a hozzávalók: ahány tojás annyi (csapott) evőkanál cukor és annyi (púpozott) evőkanál rétesliszt. Sütőport 6-10 tojás között egy kiscsomaggal, ha annál több tojás, akkor a nagyobb csomaggal rakok bele. (Ízén nem érzik, de biztos-ami biztos.)


A tojás sárgáját síma-habosra keverem a cukorral együtt, majd óvatosan belekavarom a kőkeményre vert habot, és utána szinte kanalanként adagolva hozzá a lisztet és a sütőport, nagyon óvatosan belekavarva.


Kellően előmelegített sütőben, az első 20 percben eszedbe se jusson, hogy rányitod az ajtót!

2013. máj. 25. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

6 tojásból leginkább a sütő tepsijében sütjük, vékonyra, és abból lesz nagyon szép piskóta-tekercs.

2013. máj. 25. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

ne tegyél bele sütőport - én csuklom tőle


mérd le a tojásokat. Annyi gr liszt és cukor kell.

Felvered a fehérjét pici sóval, a sárgáját a cukor + vaniliás cukorral,

utána összekevered óvatosan, ne törd, és finoman beleszitálod a lisztet.

papírral kibélelt tepsiben sütöd.

nem nyitogatod az ajtót,

ha kivetted, rácson hűljön ki,


ha roládot akarsz, lehúzos a papírt, konharuhával összetekered, és úgy hűtöd ki.



van vajas piskóta, és vizes piskóta is

2013. máj. 26. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!