Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most csinálok először francia...

Most csinálok először francia stílusú kovászt, de nem követtem a receptet pontosan eddig, baj lehet belőle?

Figyelt kérdés

Annyi a recept, hogy

1. nap 100g víz, 100g teljes kiőrlésű rozsliszt

3. nap 100g fehérítetlen univerzális liszt

5. nap. 45 g langyos víz, 90g fehérítetlen kenyérliszt

6.-7. nap: ugyanaz,mint az ötödik nap......


Még jön utána a kovászos előtészta frissítése a könyv szerint...


és amit nem úgy csináltam az az, hogy 3. nap helyett a 4. nap csináltam meg,amit kellett volna, aztán ráhagytam két napot, és ma lett meg az 5. nap feladata...


Múlt hét vasárnap délben kezdtem el.... Tudtok segíteni légyszi?


2013. máj. 26. 09:38
 1/2 A kérdező kommentje:
Jaj most jöttem rá, hogy nem is mértem ki ma 60grammot az erjedt kovászból, csak simán hozzákevertem a 90g fehérítetlen kenyérlisztet meg a vizet..... most dobhatom ki az egészet?
2013. máj. 26. 09:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezt nem ismerem, de már több, mint 10 éve magam sütöm a kenyeret, pékárut.

Az első kelt kenyértésztából kivettem egy 20 dekás darabot, azt tettem a hűtőbe, a következő kenyérbe ez a kovász került. Attól fogva minden kenyérből kiveszem a 20 dekát, és a hűtőben tárolom. Gyönyörű, magas, ízletes kenyerem lesz belőle.

2013. máj. 28. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!