Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 2 nagy cukkínit kaptam. Hogy...

2 nagy cukkínit kaptam. Hogy tudom felhasználni? (Fontos)

Figyelt kérdés
Anyum azt mondja hogy mivel 2 óriási cukkíni így nem jó rántva, töltve nem szereti a család), mivel hogy nagy a magja. De akkor hogy tudom hasznosítani? Köszönöm előre a válaszokat! :)

2013. aug. 18. 20:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az ötleteket! Szóval akkor nem baj ha nagy és tele van maggal...örüök neki! :)
2013. aug. 18. 21:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha nagy, akkor ideális tölteni :)


Fincsi lesz :)


A Nosalty-n rengeteg recept van.

2013. aug. 18. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:

Szoktam köretnek is készíteni, nem baj, ha nagy, úgyis fel kell kockázni.2-3 centis csíkokat vágok, majd azokat cikk-cakkban vágom össze darabokra. kis vajon megpárolom, sózom, és rögtön meglocsolom citromlével, vagy egy pici ecettel, így viszonylag roppanós marad, nem málik el.

ha megpuhult, akkor kapros főzőtejszínnel vagy simára kevert tejföllel dúsítom fel.

könnyű sültekhez, grillhúsokhoz nagyon finom, de már csináltam úgy is, hogy sütöttem mellé csirkemellcsíkokat pirosra, és főztem ki még penne tésztát, azzal tálaltam, egy kis reszeltsajttal még megszórva. nagyon ízlett a családnak így együtt.

A kaprot ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti (mi nagyon szeretjük ) és fokhagymás tejszín/tejföl is lehet bele szaftnak.

Ha még szebbre és finomabbra akarjuk, akkor vághatunk bele apróra vágott piros kaliforniai paprikát is.

Üdítő látvány benne a piros, és persze finom is az édeskés ropogós paprika.

2013. aug. 19. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha túl nagy, akkor is jó rántva, ilyenkor és körbevágom hosszú széles csíkokat, és a közepét (ahol a mag van) kidobom, cornflais és prézli keverékébe panírozom, finom ropogós rántott cukkini.
2013. aug. 19. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

"Pörköltet" is készíthetsz belőle, ugyanúgy, mint a gombapörköltet, nokedlivel, rizzsel, nagyon fincsi úgy is.


Én is szoktam tölteni: hosszába ketté vágom, magházat ki, és a darálthús rizzsel, fűszerrel oda bele, alá-fölé tejföl + reszelt sajt, mehet a sütőbe!


Rántani, ha már hosszába kettévágtad, akkor mindkettőt még hosszába ketté, majd mindet keresztbe 3-3 db-ba.


Panírozod, ha éppen most nem akarod megsütni, akkor panírozva rakd tálcára, úgy fagyaszd meg, utána lehet zacsizni, akkor már nem fog összefagyni, és később annyit veszel ki belőle, ami éppen kell.

2013. aug. 19. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ez is nagyon jó, nálunk a konyhán a gyerekek sokszor kapják és nagyon finom, nem mondod meg, hogy tökből van! [link]
2013. aug. 19. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:

Én cukkinis tócsnit csinálnék, vagy cukkinis burgonyás tócsnit.

Nézd meg a receptkirály.hu-n van pár recept.

Én kipróbáltam,nekem beváltak,a család észre se vette h cukkiniből van.

2013. aug. 19. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez az ananász-kompót is jónak tűnik!
2013. aug. 19. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
13: Nagyon jól hangzik, meg is fogom csinálni :)
2013. aug. 19. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!