Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süthetek élesztőből, ami...

Mit süthetek élesztőből, ami nem bukta és aranygaluska?

Figyelt kérdés
2009. okt. 31. 08:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
Lángos, fánk, pogácsa stb.
2009. okt. 31. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim válasza:
80%

süss darázsfészket. én tegnap azt csináltam életembe először és nagyon megdicsérte mindenki.

[link]

2009. okt. 31. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
66%
Kakaós csigát. Olyan receptem van, hogy beszarsz. Kéred?
2009. okt. 31. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
55%
Palacsinta, hajtottat,gofri
2009. okt. 31. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
73%
kugkóf, kalács
2009. okt. 31. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
80%
kugkóf = kuglóf :-)
2009. okt. 31. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
87%
jöhet a kakaós csiga recept, bár a beszarós jelző nem valami jó :D
2009. okt. 31. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 A kérdező kommentje:

Igen, kérem a kakaóscsiga receptet, azt nagyon szeretem!!!

Köszönöm

2009. okt. 31. 13:08
 9/24 anonim ***** válasza:
Nekem is a kakaóscsiga jutott eszembe! Azt a "besz.rós" csigareceptet ide is kiírhatnátok! Köszi! :))
2009. okt. 31. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Na lyányaim akkor a kakaós csiga recept:

-3tojás

-175g.vaj

-70ml.tej

-1.5kk.só

-4ek.cukor

-440g liszt

-1cs szárított élesztő


Ezt így bedagasztod, kb másfél óra múlva megkel a tészta.

Addig is összekeversz 20dkg. rama margarint 30-40dkg.porcukorral, én ezt soha nem mérem, csak borítom, de nem kell bele teljesen egy csomag porcukor, valamennyi maradjon, és keversz még hozzá kakaóport, de nem a cukrosat, hanem a simát, a keserűt. Ezt sem szoktam mérni, csak ízlés szerint. Na ha összekeverted a cukrot,kakaót margarint, ami persze jó puha lagyen, akkor kinyújtod a tésztát egy centis lappá, megkened a kakaós vajjal, föltekered és a rudat elkezded szeletelni, és pakolod befelé a tepsibe. 180 fokon nem kell túl sokáig sütni, ha a tészta elkezd barnulni, akkor lehet kiszedni.

Aki eddig kóstolta, az lehidalt. Iszonyatosan finom!

Forró sütőbe tegyétek!

2009. okt. 31. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!