Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Épp Onigirit próbálok csinálni...

Épp Onigirit próbálok csinálni, de túl ragadós lett a rizs, mit csináltam rosszul?

Figyelt kérdés

Neten találtan receptet hozzá. 2 bögre rizst alaposan átmosni amíg nem lesz tiszta a víz alatta, 2x ennyi vízben felforralni, majd alacsony lángon 15 percig főzni majd még 15 percig hagyni párologni.

Annyit csináltam másképpen, hogy csak 3.5 bögre vizet adtam hozzá, mert túl soknak tűnt és 15 perc helyett 20 percig főztem mert még volt rajta víz 15 perc után.

A végeredmény egyáltalán nem hasonlít rizsre. Totál ragacsos massza lett. Nem hiszem, hogy ilyennek kell lennie.



2013. szept. 2. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]


Ha lentebb görgetsz, ott van magyarul is. Én ez alapján főztem, nekem jó lett!

2013. szept. 2. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Második menet:D

Remélem ezúttal jó lesz, mert az első használhatatlan volt. Ment is a kukába...

Ha most sem sikerül akkor hagyom a francba.

2013. szept. 2. 16:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyébként pedig pontosan azért főzik ezzel a módszerrel, hogy összeálljon!

Attól még nem kell, hogy "gusztustalan" kinézete legyen, csak ne pörögjön szét!


Majd írd meg, hogyan sikerült!

2013. szept. 2. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 hunbula válasza:

Első, hogy teljesen más típusú a japán rizs. Abból olyat NEM tudsz, hogy ne álljon össze. Hogy tűzhelyen hogy kell, nem tudom, rizsfőzőm volt, mikor kint éltem.


Másodszor, valamilyen szinten ragacsosnak kell lennie és össze kell állnia, mert anélkül nehezen lesz belőle rendes onigiri. :) Sok iskert! :)

2013. szept. 2. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]


Ha mindenáron japán-rizst akarsz, és nincs a lakhelyeden "szakbolt", és akarsz, innen lehet rendelni.


Egyébként én a normál magyar rizsből főztem a felrakott link alapján az onogirit, és nem lett sem pörgős, sem túlságosan ragadós. A szemek szépen összeálltak, attól függetlenül nem volt egy alaktalan massza, guszta és jó is lett.

2013. szept. 3. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
* onogirit = onigirit
2013. szept. 3. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Most már van rizsfőzőm, de a régi időkben én például mikróban készítettem rizst. Onigirihez például tökéletes, ha egy jénai (vagy akármilyen, mély, mikrózható) edényben valamennyi alaposan átmosott rizst (a japán lenne a legjobb, de ami hasonlít hozzá, az a kék színű SOS rizs), pontosan ugyanannyi vízzel beteszel a mikróba 20 kerek percre. Nagyon jó állagú lesz így a rizs. :) Sajnos a hagyományos rizsfőzéshez nem értek, csak ha pergős rizst kell csinálni, de az meg ugye nem jó az onigirihez :D
2013. szept. 4. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!