Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megéri egy főre főzni, ha...

Megéri egy főre főzni, ha nincs hűtő, és csak átmeneti a megoldás?

Figyelt kérdés

1 hónapig lakom itt, átmeneti, és a hűtő se működik. Kinéztem egy helyet ahol házias ételeket főznek leves, főétel 890ft. Szerintetek mi éri meg jobban? Azért hajlok a kajálda felé, mert különben fel kéne építenem itt egy egész konyhát fűszerek stb, h elkezdhessek főzni, tűlak vannak de élelmiszer nincs és egy hónap múlva már úgyse lesz rá szükségem mert visszamegyek külföldre


vagy megéri anyagilag? Időm az lenne


2013. szept. 11. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem !!Akkor érné meg ha lenne hütő mert akkor 2napra főzhetnél magadnak...
2013. szept. 11. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ilyen körülmények között éns e főznék, pedig nagyon szeretek főzni.
2013. szept. 11. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
megnyugtattatok. Azt fogom csinálni, h ha épp nem szimpatikus a menü akkor összeütök vmi gyorsat, tésztát, hasonlók, különben ott eszem. Csak valahogy abba nőttem fel, h magunkra főzünk, mert az jobb és olcsóbb :D
2013. szept. 11. 11:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Jobb és olcsóbb,de hűtő nélkül nehéz.

Heti 2-3 nap vegyél menüt,többi nap csinálj valami gyorsat,amit meg is eszel.

Pl tészta,és rá ilyen készen kapható bármilyen szósz (ne az egész szószt csináld meg,negyede,fele elég).

2013. szept. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Hűtő nélkül én sem főznék, legalábbis nem rendszeresen. Az más dolog, hogy vacsira összeütsz egy adag sült-krumpli, tojással, vagy virslit főzöl, stb. stb.

Nagyobb gond, hogy nem tudsz ezek szerint felvágottat és hasonlókat sem tárolni, hogy hideg reggeli-vacsora-hozzávalók legyenek otthon!

Tehát ezek szerint csak a dobozos májkrém, húskrém, és hasonlók jöhetnek szóba. Ezek pedig tele vannak tartósítószerrel, és egy egész hónap alatt ezekből így "tisztességes mennyiséget" viszel be ezekből a szervezetedbe!

2013. szept. 11. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
reggelizni amúgy sem szoktam nagyon, ha igen eszek vmi száraz péksütit, vagy ehetek nutellás kenyeret, majonézest. Elég szívás ez a hűtő nélküli élet, de pár hétig elviselem
2013. szept. 11. 12:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Áá nem érné meg otthon főzni. Még csak tojást sem tudsz hűtőbe tenni . Esetleg szomszéd nincs ott,akihez bepakolhatnál kisebb cuccokat a hűtőbe ? :D
2013. szept. 11. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Hűtő nélkül el tudsz a lakásban tartani:

- dobozos zsírt/vagy étolajat

- dobozos vajat, vajkrémet, hasonlót

- pár szem krumplit, vöröshagymát, zöldpaprikát

- egy-egy zacsi száraztésztát

- a polcon egy-egy üveges mártást, szószt, tésztákhoz

- szalonna-félék: füstölt, vagy bacon vagy hasonló


Ha ezek az "alap-kaják" lapulnak otthon a szekrényben, amikor nem mégy el a "kifőzdébe", akkor is össze tudsz ütni valami gyors-kaját.

Ehhez már csak a friss kenyér, 10 dkg. felvágott, vagy 1-2 tojás, virsli, hasonlót kell venned, amikor úgy gondolod.


Másrészt nézd meg azt is, ha az étteremben esetleg akkora a menü-adag, hogy ételhordóban hazaviszed és az esetben bőven kiadja a vacsidat is, akkor meglehet hogy még olcsóbban is jössz ki!

2013. szept. 11. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!