Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldség alaplevet hogyan...

Zöldség alaplevet hogyan készítitek? És mit csináltok utána a zöldséggel?

Figyelt kérdés
Sok krémleveshez, vagy körethez a receptek írják, hogy pl. "4 dl zöldség alaplé". De honnan legyen zöldségalaplevem, ha tök más főzök? Ti miből csináljátok, és utána mit kezdtek a zöldséggel? A forró víz + kocka megoldáson kívül, azt én is ismerem :)

2013. szept. 28. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan felhasználhatod majonézes/tartáros hideg salátának, vagy felaprítva/turmixolva/ledarálva befűszerezed mint a fasírozottat ízlésetek szerint, nyers tojással, liszttel/zsemlemorzsával összegyúrod és a gombócokat zöldség-fasírozottként megsütöd.


De félre is rakhatod, és amikor valami töltött húshoz a tölteléket gyúrod, akkor esetleg abba is belegyúrhatod.

2013. szept. 28. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

maradék zldséget . vadasnak ,zöldség fasirtnak ,

lefagyaszthatod ,és bármilyen krémleveshez rakhatod

2013. szept. 28. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A zöldségekből készült krémlevesekhez szerintem felesleges külön zöldségalaplé, mert adva van a saját leve. esetleg a fokhagyma, hagymakrémlevesekhez tudnám elképzelni, de ott sincs jelentősége.

rengeteg zöldséget kell ahhoz főzni, hogy annak esszenciális értéke legyen.

Ha mégis erre szánod magad, én is csak a vadasmártásra szavaznék.

2013. szept. 28. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Ryback12 válasza:
Alaplé sok mindenhez jó,de nem fontos betartani,minden a fűszerezésen és az ízvilágodon múlik.De ha ragaszkodsz az alapléhez csinálj több húslevest mikor főzöl és fagyaszd le adagonként,így finomabb alaplevet kapsz a zöldségesnél.Karakteresebb lesz tőle az étel,de a fő ízhatást úgy is az adott alapanyag amit az ételhez használsz az fogja a végeredményt döntően befolyásolni.Az alaplé csak karakterében változtatja meg az ételt...
2013. szept. 28. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem készítek zöldség alaplét, nagyon finomak a krémlevesek anélkül is, sőt, van amelyikhez nem isz passzolna az alaplé.
2013. szept. 29. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Természetesen a krémleveseken is sokat dob az alaplé, és a zöldségek egy részét akár bele is turmixolhatod a lébe (csak vigyázz, hogy ne legyen túl sok vagy túl erős ízű...).
2013. szept. 29. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 bumbi02 ***** válasza:

Egyszerűen vajban megpirítok répát, hagymát és zellergumót, majd felengedem kevés vízzel, fehérborral és kevés tejszínnel.. a végén pedig botmixerrel átmegyek rajta.: ) Sóval borssal fűszerezem csak. Ez a legtöbb krémleveshez remek háttérízt ad..: )



De ha klasszikus zöldségalaplevet akarsz, akkor egyszerűen főzz egy zöldséglevest: répa,fehérrépa,hagyma zellergumó zöldségzöldje, főzd jó puhára az egészet,só bors, és szűrd át kétszer..: )

2013. okt. 20. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!