Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnatok nekem irni finom...

Tudnatok nekem irni finom mezes kalacs receptet? Olyat ami nem kemenyedik meg, hogy a 2 eves lanyom is megtudja enni. Koszonom.

Figyelt kérdés
2013. okt. 23. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ezt a receptet szoktam mindig készíteni, és nagyon finom, puha, sokáig eláll. Ez a recept alapján csinálunk mézeskalácsot a fára is, de féladagból és sokkal több fahéjból és több lisztből, hogy kemény legyen és illatos. (ha sok benne a liszt kemény lesz ha kevesebb akkor puhább) De így ahogy a recept írja így is abszolút puha.


Mézeskalács


Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 dl porcukor, 2 kk szódabikarbóna, 2 kk őrölt fahéj, 2 kk őrölt szegfűszeg, csipetnyi só, 10 dkg zsír vagy margarin, 3 egész tojás, 2,5-3 dl méz.

Elkészítése:

A porszerű anyagokat összekeverjük. Ebbe belemorzsoljuk a zsiradékot. A halom közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért egy kis részét az elején félretesszük, és kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához. A tésztát lisztezett deszkán 1,5-2 mm (a nagyobb formákat 2-3 mm) vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. (Ha lágy a tészta, 1 órára pihentetni tegyük hűtőbe.)

Vékonyan kizsírozott, lisztezett tepsiben, vagy sütőpapírra rakva, közepesen meleg sütőben süssük! Gyorsan sül!


Máz: 1 tojásfehérjét egy csipet sóval felverünk. A kemény habhoz 6-7 közepes kanálnyi porcukrot keverünk. (Ételszínezővel lehet színezni.)


Máz helyett magokkal is díszíthetjük a tésztát. (Pl. napraforgó, mák, szezámmag, tökmag, stb…) A kiszaggatott formákat kenjük be jól elkevert egész tojással, azután úgy díszítsük, hogy a díszítő anyagok jól ráragadjanak

2013. okt. 23. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Mézes Kalács


Hozzávalók

15dkg ráma

3 evő kanál méz

1db tojás

1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék

15dkg kristálycukor


Ezeket, habosra keverjük.


50 dkg liszt

1teás kanál szódabikarbóna

1csipet só

Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez

Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Nagyon vékonyra kell nyújtani.

Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.

Másnap ki sütjük: Sütni pedig úgy kell ,hogy még kicsit puha legyen a teteje amikor kiveszed a sütőböl : Mert még a méz miatt a levegőn szárad : Így biztos puha marad .

A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.


Díszíteni a boltban kapható színes, dekor tollakkal szoktam.

2013. okt. 24. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Eleg sok 'azonnalpuha' mezeskalacs receptet probaltam,de mind megkemenyedik rovid idon belul,barhogy tarolod. En inkabb egy kevert sutit keszitenek mezeskalacs izesitessel, fahejjal,gyomberrel,fuszerkeverekkel,daralt dioval stb es amikor megsult akkor kiszurnam mezeskalacs formaval. Nagyobb tepsiben keszitsd,ne legyen nagyon magas a sutes utan.
2013. okt. 24. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ezt szoktam csinálni : [link]

Beszoktad tenni jól zárható dobozkába ? Attól puhul meg :)

2013. okt. 24. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

1 vagyok: Eszembe jutott még néhány dolog.

- őrölt szegfűszeget is szoktunk beletenni, ha evésre szánjuk akkor kb. egy kés hegynyit , ha fára akkor mehet bele bőven, hogy legyen illata

- az is jó ötlet amit nem tudom hányas válaszoló írt, hogy süss "mézeskalács ízű" süteményt az egyik Vanilin cukor tasakon amin csillagok vannak van egy jó recept és abba tegyél pluszban fahéjat, szegfűszeget és egy kis darált diót (vagy mézeskalács fűszer keveréket, igaz én azt nem ismerem)

- amit fent írtam receptet az a fajta mézeskalács lezárt dobozban 1 hétig simán puha marad (annál tovább még sosem tároltuk mert általában 2 nap alatt megesszük :D)

- bármit is sütsz érdemes Nagyi Titka féle lisztből sütni mert tényleg sokat számít, hogy milyen lisztet használsz (alapból elég drága, de sokszor le van akciózva pl. Penny-ben, Sparban, Tescóban)

[link]

Ennek a fajta vanillin cukornak a hátoldalán (három csillag egymásra téve) van egy klassz süti recept, ehhez adj fahéjat, szegfűszeget, darált diót és puha "mézes kalács" utánzatot kapsz.

2013. okt. 24. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!