Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze mindig a...

Miért esik össze mindig a süteményem, szépen feljön, majd össze esik?

Figyelt kérdés
A tepsit hogyan, mivel kenjem ki? Megfelel ha sütőmargarinnal kikenem, majd belisztezem? Vagy Nem kell lisztezni? Vagy a sütőből ne vegyem ki rögtön mikor kész? Ne nyissam ki a sütő ajtaját, hagyjam csukott ajtó mögött kihülni? Vagy mit csináljak, hogy szép, magas maradjon?

2013. nov. 17. 08:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Van néhány alapszabály:


A kevert tésztáknál zsiradékkal ki kell kenni az edényt majd lisztezni kell, gyúrt tésztáknál csak zsiradék kell, mert megég.


A sütő ajtót pedig nem szabad nyitogatni sütés közben, mert kiszökik a gőz, és összeesik a tészta.

2013. nov. 17. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Vannak olyan tesztak,amik mindenkepp osszeesnek,hivatalosan is,pl.egyes szuflek

Egyebkent en soha nem nyitom ki a sutot,kiveve,ha kulon irja a recept es a sutit a sutoben hagyom,amig langyosra hul. Nem tudom,ez e az oka,de mindig magas marad,nem esik ossze kivetel utan sem.

Ramaval vajazok es keves lisztet teszek a tepsi aljara. Muffinnal csak vajazok.

2013. nov. 17. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.

Most csak résnyire nyitottam a sütő ajtaját mikor kész lett, kitámasztottam fakanállal, így hagytam hűlni kicsit, és kivettem. Idáig még magas. Remélem nem fog lelapulni mire kihűl.

A második választ, hogy a sütőben hagyod kihűlni, csak ez után olvastam:(

2013. nov. 17. 12:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!