Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott kelhez ki mennyi...

Rakott kelhez ki mennyi rizst/darált húst használ? És mekkora tepsihez?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ízlés kérdése, na de láttam már 4 főre szóló receptet 10dkg rizzsel+30dkg hússal és 40dkg rizzsel+70dkg hússal is - azért nem mindegy.... :)
2013. nov. 19. 11:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
amugy isteni lett, kicsit batrabban fuszerezem majd legkozelebb. Meg egyszer koszi minden tippet! :)
2013. nov. 20. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Amiről te beszélsz, azt "véres hurkának" nevezik felénk, és gondolom, hogy az általad megszólított "Doboszoli" lakhelyén is, pedig igencsak messze lakunk egymástól.


A valódi hurka valódi színhúsból készül, már mint az az igazi hurka, ami nem nagyüzemi, hanem háznál, a házi disznóöléskor készül.


Tudod azok az igazi hurkák, amiket már legalább 50 éve a "Doboszoli" is készíteni szokott!

2013. nov. 21. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 doboszoli ***** válasza:

Köszönöm, hagy megvédtél, kedve utolsó válaszoló!


----------------

Fogalomzavar? Lehet.

De:

A májas, (vegyes) hurka tartozékai:

-fej

-szív

-tüdő

-véres hús

-máj

-dagadó

-rizs, fűszerek

A véresé:

-fejhús

-véres hús

-nyelv

-vese

-kikevert(nem alvadt vér), max.20 súly%

-pirított zsemlekocka, fűszerek.

Talán van egy kis rálátásom...))

2013. nov. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

- Tudom, hogy "meg tudod te védeni magad", de bocsi, nem tudtam magamban tartani

- Ez a minimum, te is jópárszor hangot adtál már nemtetszésednek, ha az én általam írott recepteket mások teljesen lenullázták

- arra emlékeztem gyerekkoromból, hogy azért akár a véres hurkában, akár az általános u.n. rizseshurkában más részei is vannak a malackának, arra nem mertem (nem is akartam) vállalkozni, hogy a kérdezőnek elsoroljam. Majd ha érdekli, egyébként is utána tud nézni! :))))

2013. nov. 21. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tájékoztatást, hogy egyes helyeken(!) hogy csinálják. Gyerekkorom óta nem kevés disznóölésen vettem részt, s mifelénk (zala, ill. vas megye) a véres hurkában csakis vér, rizs, és fűszerek vannak. Májast nem szoktunk csinálni. Amibe pedig húst teszünk, azt mi kolbásznak hívjuk.

Tudjátok, ahány tájegység, annyi szokás....kár erről vitát nyitni, s a kérdésemhez sincs köze.


Köszöntem még egyszer mindenki segítségét, már tudok jó rakott kelt csinálni :D

2013. nov. 24. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!