Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudnék elkezdeni sütni...

Hogyan tudnék elkezdeni sütni tanulni, úgy, hogy kb. semmi tudásom-tapasztalatom nincs?

Figyelt kérdés

Őszintén bevallom, hogy még sohase főztem-sütöttem magamra, mivel társadalmi helyzetemből (és/vagy korom) következően mindent készen kaptam.

Így sütni sem tanultam, EGYÁLTALÁN SEMMIT SE! Kb. annyi a tudásom, hogy búzaliszt + víz + élesztő = kenyér.


Viszont most már érdekelne a téma, de ugye hiába kezdenék el netről recepteket nézni, ha semmi (de tényleg semmi) alapismeretem nincs a dolgokat illetően, és még annyit sem tudok, hogy milyen mérőszám az az e.k. (pl.)


Ti hogy kezdtétek?!


(egyébként kollégista vagyok)



2013. nov. 21. 12:32
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Illetve praktikussági okoknál fogva azért érdekelne az, hogy drágább-e, ha valamit saját magam próbálok elkészíteni/kisütni, mintha boltban megveszem készen ?!
2013. nov. 21. 12:34
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Van interneted. Google -> addot receptet kikeresed több helyről, youtubepn is vannak szuper jó főzős videók, az alapján nagyjából ma bármit meg lehet csinálni.

Itt az én sikersztorim: én vasalni nem vasaltam soha, minek, ha nem gyűrött alapon. Aznapra kellett egy blúz meg nadrág interjú miatt. Mindkettő gyűrött volt, okos ember mit csinál -> youtube -> hogyan vasaljunk blúzt, nadrágot.

Anyám meg melsett, mióta tudok ilyen szépen vasalni. Mondom tehetség, maradjunk ennyiben.

2013. nov. 21. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 Imola Ágnes ***** válasza:
100%

Kezd alap dolgokkal: szalmakrumpli, rántotta, bundáskenyér...aztán lassan kipróbálsz új dolgokat... pl sajtos makaróni, szintén egyszerű... hamar belejösz, meglátod.

Ha főzöl magadnak, valószínüleg jobban kijössz anyagilag.

2013. nov. 21. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Olyan recepteket keress,amit megértessz :) Ha nem tudsz valamit hogy mi az,pl rántás,keress rá neten :) Én is netről tanultam,illetve anyumat hívtam ha valamit nem értettem :) De ha szeretnéd,privibe küldök pár receptet ,amiket szoktam csinálni :) érthetőek szerintem :)
2013. nov. 21. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 A kérdező kommentje:

Nem is kifejezetten főzésre gondoltam először, hanem sütésre - olyan egyszerűbbnek tűnő dolgokra, mint kenyér, kifli, sajtos péktermékek, esetleg rétes stb. Illetve a rántottára és bundáskenyérre én is gondoltam.

Főzés az azt hiszem komplikáltabb lenne kicsivel a kollégiumban.


Vagy ne itt kezdjem.

Illetve ezekből is ki lehet jönni olcsóbban, ha magam csinálom?


Recepteket meg néztem már, de mindig volt valami, ami nem volt világos - mint pl. amit említettem, hogy mi az "e.k." rövidítés (?evőkanál?)


Meg hát az is ott van, hogy ha a koleszban elrontom, akkor ott nagyobbat kapok a fejemre, mintha otthon égetnék oda valamit. (nomeg utána egy jó ideig piszkálni fognak érte a lakótársak) :/

2013. nov. 21. 13:02
 6/21 anonim ***** válasza:

e.k. az ja, evőkanál.

Még egyszerűbb, ha ide kiírod a kérdéseid a recepttel kapcsolatban, a gyakorlott háziasszonyok biztos szívesen segítenek benne. Kezdőként amúgy ne rögtön rétest akarj, próbáld először a sütés nélküli nasikat, pl. kókuszgolyó, tiramisu, ilyesmi. Aztán jöhetnek a nehezebbek.

2013. nov. 21. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:

Igen evőkanál :) Hát szerintem pont ne kiflivel,kenyérrel kezd . Esetleg vasárnap süsd meg otthon ,és vidd el :) Kenyérre tudok egy könnyű receptet,ha van egy vasedényed,vagy jénaid . :

Így tedd bele a hozzávalókat az edénybe :

1 bögre (Nagyobb bögre ) langyos víz

1 élesztő (bele kell morzsolni )

1 evőkanál étolaj

2teáskanál só (a nagyobbik kanál,nem a legkisebbik :) )

2bögre liszt (Én Nagyi Titka kenyérlisztet használok ) illetve az egyik bögre felébe teszek rozslisztet

Ezeket összekevered ,ne legyen lisztes sehol . Laza tészta legyen . Hagyod állni,amíg a duplájára nem kel . Majd ha kész,előmelegíted a sütőt az edénnyel ,a teteje legyen rajta ! ez fontos ! 20 percig beteszed . Majd ha letelt,jó lisztes felületre borítod a tésztát , lenyomkodod,balról-jobról behajtod,majd alulról-felülről is,és beledobod az edénybe. Visszateszed rá a fedőt,így sütöd 35percig,ha letelt,fedő nélkül még 20 percig . Remélem érthetően írtam le . Illetve én most fogom kipróbálni ezt a kifli receptet : [link] Sütiknél pár ötlet : [link]

[link]

[link]

[link]

[link] Remélem segítettem :)

2013. nov. 21. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 A kérdező kommentje:

"1 élesztő"

Na ez az, de az az 1 mennyi? Egy egész zacskó?


Bocsi, tényleg nagyon hülye vagyok, gondolom látszik.


Félő, hogy sajna nem is létezik olyan recept, amit én egyből meg tudnék érteni.


-> viszon amit Te mondtál, majd ha tényleg elkezdem, lehet, hogy még jópár kérdésem lesz itt a gyakorin ;) <-

2013. nov. 21. 13:29
 9/21 anonim ***** válasza:
1 élesztő az a kockaélesztő, amit morzsolni kell, a tasakos az csak egy zacskó por.
2013. nov. 21. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 Imola Ágnes ***** válasza:
SZerintem a kifli kenyér sokkal nehezebb, mint egy egyszerű kajával kezdeni. Őszintén én sem sütöttem még, egyrészt lustaságból, másrészt mert bár a kajákkal jól boldogulok, a sütemények még nem mennek igazán. Kezd egyszerűbb kajákkal először...
2013. nov. 21. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!