Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kuglóf probléma. Mi lehetett...

Kuglóf probléma. Mi lehetett a gond?

Figyelt kérdés

Szóval életemben először sütöttem egy kuglófot, anyáéknak nagyon ízlett de szerintem nem "kuglófos" tésztája lett hanem piskótás. Kissé olyan volt mint egy nagy muffin..:/

Pedig mindent úgy csináltam mint a receptben:

250g liszt

200g cukor

1csomag vaníliás cukor

1csomag sütőpor

4tojás

200g Rama

1.5dl tej

90g csoki

------------------------- 45percig sütöttem alufóliával lefedva majd még 15 percet simán.


Mi lehetett a probléma szerintetek?? Tudnátok ajánlani egy jó és bevált receptet!!? Illetve gondolkoztam az élesztős változaton is, az miben tér el a sütőporostól?(állag, íz..) Szerintetek melyik jobb?



2013. dec. 7. 18:23
 1/1 anonim ***** válasza:

Nincs semmi hiba amihez szoktál kuglóf az gondolom bolti ami eleve élesztős + tele van állomány javítókkal

Ha élesztővel csinálod jobban fog hasonlítani.

És hogy miben tér el hátigen ízben is és állagban is az élesztős tésztának van egy sajátságos íze és szivacsosabb lágyabb szerkezetű is. Hogy melyik a jobb ki melyiket szereti jobban én személy szerint mind két változatot szeretem.

Receptet sajnos nem tudok most írni mert épp költözésben vagyok és dédim bombabiztos receptje valamelyik doboz alján pihen.

2013. dec. 8. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!