Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíted a majonézes...

Hogy készíted a majonézes burgonyasalátát?

Figyelt kérdés
2013. dec. 22. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

A krumplit vagy megfőzöm sós lében és leszűröm, de ha pároló-edényben párolom, finomabb, ízletesebb marad. Majd cukros-ecetes vízbe szoktam egy kis időre tenni, és utána leszűröm és nem majonézt, tartár-mártást szoktam ráönteni.


Persze ez nálam lila-hagymával együtt működik, amelyet először karikára szelek, tésztaszűrőbe rakom és egy lábaska lobogóra forralt sós vizet keresztül-öntök rajta. Ezek után kicsit megpörgetem sóval, majd abból kicsavarva rakom hozzá a cukros-ecetes lében levő krumplihoz, ott érnek össze. Onnét már együtt kerülnek leszűrésre és kapják meg a tartár-mártást.

2013. dec. 22. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Mindig előző nap elkészítem a krumplisalátát. héjában főzök krumplit, sós vízben. ügyelek arra, hogy ne essenek szét. ha már puha,, de még nem málós, akkor hidegvízben teljesen kihűtöm, így lesz egy kis tartása a krumplinak. meghámozva kockákra vágom.ráöntök annyi vizet, amennyi elepei, majd ezt a vizetátöntöm egy másik tálba, ahol beízesítem. cukor, só, ecet, mindig kóstolgatva.

ráöntöm az összevágott krumplira. lilagygmákat vékony )kisebbeket ) félkarikára és azt is beleteszem az ízes lébe. Így áll általában reggelig.ekkor veszek ki a jól átforgadott salátából, mert így is szeretjük, a többit pedig majonézes-citromos-mustáros-tejfölös mártással keverem össze óvatosan.

Mindegyik saláta kellemesen pikáns, és az így érlelt krumplinak egészen más íze van, mintha csak megfőznénk és összekevernénk a cucokkal.

Érdemes előre elkészíteni.

2013. dec. 22. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Természetesen, akár cukros-ecetes lében, akár majonézes, vagy tartáros megoldás, én minimum a 4-5 órát adom neki, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek.
2013. dec. 22. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Ja és természetesen a majonézesnek valót leszűröm, és úgy keverem óvatosan bele a majonézes mártásba. Az eredeti krumplisaláta marad a saját levében :-)Póréhagymával is nagyon finomak.

Ha szaporítani akarom, akkor a majonázesbe még teszek 2-3 keménytojást is összevágva, és egy kis frissenvágott petrezselyem vagy bazsalikolevél nagyon felüdíti.

2013. dec. 22. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! :)
2013. dec. 22. 17:52
 6/7 A kérdező kommentje:
ha az időtök engedi leírnatok a mennyiségeket is?Köszönöm
2013. dec. 22. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha kétféle salátát készítek, akkor másfél kiló krumpli, ha egyfélét, akkor egy kiló is elég.

ebbe3-4 közepes lilahagyma, vagy egy szál póréhagyma.

A tartárhoz egy tubus majonéz, egy nagypohár tejföl, legalább 2 ek. mustár, egy fél citrom leve, 1 ek. porcukor, kicsi só, kicsi őröltbors.

ezt ízlelgetni kell,inkább édeskésebb legyen, mert az érlelt krumpli már egy kissé savanykás.

Óvatosan keverd össze a leszűrt krumplival, ne törjön.

A másfél kiló hat főre elég szokott lenni, persze mindig valami mellé fogyasztjuk.

2013. dec. 23. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!