Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászlébe teszünk harcsafejet...

Halászlébe teszünk harcsafejet, a kopoltyút ki kell vágni?

Figyelt kérdés

A mindmegette azt írja, hogy a harcsafejből kivágjuk a szemet, és a kopoltyút. A szem oké, de a kopoltyút is ki kell venni??

Ponty, kárász és harcsafej lesz benne...



2013. dec. 24. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, a kopoltyúkat is ki kell szedni, és FIGYUSZ!!!

a ponty torkából a keserűfogat is, ha azt benne hagyod, az egész kajád keserű lesz!!!!


Kb. akkora mint az 5 Ft-os, és olyan sárgás-zöldes színű húskiemelkedés, az a keserűfog.

Egyébként én amikor halat pucoltam, (könnyebb volt) előszedtem a metszőollót, azzal elvágtam a hal pofáját alólról befelé a torka felé, akkor szét tudtam nyitni a fejét, és a kopoltyútól kezdve mindent, ami nem oda való, gyönyörűen hozzá lehet férni és kidarabolni. A harcsának az éles fogait is azzal nyírtam körbe és a szemeit is kiskéssel könnyen körbe tudod kanyarítani! :))))

2013. dec. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

Valóban fontos a ponty "keserű fogának" eltávolítása.

Azonban MINDEN hal fejéből ki kell szedni a kopoltyút, aminek legfőbb ismérve, hogy piros színű. Én a szemmel nem szoktam bajlódni.

A metszőolló valóban a tökéletes eszköz.

2013. dec. 24. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Miért KELL a kopoltyút kivágni? A keserűfogat értem. A húslevesbe a tüdő simán mehet. Ezért kérdezem, hogy a kopoltyúval mi a gond? Készi!
dec. 24. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!