Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan receptetek ami...

Van olyan receptetek ami kedvencetek, és nagyon finom? ( és ami nem sütemény)

Figyelt kérdés
gyűjtögetek, hátha van még olyan ami kimaradt a repertoárból. :)

2014. jan. 13. 10:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nekem ez ,de nem csak csirkemellbe ,vagy pulykába jó : Csirkecomba tölteni illetve sima leveles tésztába szoktam reggelire sütni a májas tölteléket ,vagy füstölt sajtos tésztába teszem.

Töltött húsokhoz

Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amkior máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon olyan máj darab ami harapható : a csirke mellett vagy pulyka mellett amilyen vékonyra lehet ki klopfolom : Majd fokhagymás tejbe áztatom : Ha már ázott 1-2 órát vagy akár 1éjszakát szárazra törlöm . és kenek rá májas töltelékből . Én feltekerni szoktam . és úgy rántom ki :

Ha kész akkor pedig sima rizst ,és tejszínes gombamártást adok hozzá : Így biztos ,hogy nem lesz száraz : nekem annyi ,hogy tapasztalatom ,és család véleménye alapján ez pulykamellből finomabb mint csirkéből.

A másik nagy kedvencem hal ételekhez:

CITROMOS BURGONYA / Halhoz /


Hozzávalók

1,5kg burgonya

1 húsleves kocka

2 nagy citrom leve

1 nagy csokor petrezselyem

2dl víz

A vízben feloldjuk a húsleves kockát, hozzáadjuk a 2 citrom levét.

Majd hozzá tesszük az apróra vágott petrezselymet:

Ezt az öntetet a vékonyra vágott burgonyára öntjük.

Tepsibe tesszük, majd alufóliával lefedjük, és puhára pároljuk:

Ha meg puhult a krumpli, akkor levesszük az alufóliát és ropogóra sütjük.


Ha újburgonyából csináljuk, a kor rajta hagyjuk a héját.

2014. jan. 13. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.


Pác:

3evőkanál ketchup,

3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,

3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,

1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,

3 evőkanál méz,


Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.

BBQ Mártás


Hozzávalók

2 kanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evő kanál mustár

4 evő kanál barna cukor

1dl sör

2 evő kanál worcesterchire szósz

5dl kechap


A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.

Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas: Ha pácolunk vele 2-3 napig pácoljuk a húsokat .

2014. jan. 13. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom ,hogy mire gondoltál ,de mi nagyon szeretjük mindenféle sült húsokhoz ,csülök,liba ,kacsa ,pulykához a lila hagyma lekvárt.

2,5kg lila hagyma vékony csikokra vágva :

A serpenyőben 3 evő kanál cukrott karamilizálunk . Erre ráteszük a hagyma karikákat ,majd lefedjük ,és félpuhára pároljuk . amikor fél puha ízesitjük ,só ,bors ,1dl vörösborral ,majd teljesen készre pároljuk ,akkor jó amikor hagyma teljesen összesett és puha: Amikor kész 1kis kanál balzsam ecet keverünk bele.

2014. jan. 13. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:

Szilveszterkor próbáltam ki a fügével töltött sertésszűzpecsenyét, amit még baconnal is kell gazdagítani. én hidegtálra tettem, de melegen camembert mártással, krumplikrokettel az igazi.

Nagyon finom mindkét változatban. ha akarod leírom.

2014. jan. 13. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
Nagyon finomnak tűnik az összes verzió, köszönöm mindenkinek!. :) Kedves 4-es, ha megtennéd hogy leírod, szintén hálás lennék... oda vagyok a fügéért, meg a töltött dolgokért... :)
2014. jan. 13. 10:36
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a rakott zoldbab házi változata megy most nagyon.

Darált marhahúst pici vajon megpiritod, só, bors, provancei fuszerkecerekkel ízesíted. Amikor felig megpuhult, hozzateszed a zöldbabot es fel öntod sűrített paradicsommal. Vajas krumpipuret keszitesz - en reszelt sajtot vagy sajtkremet is szoktam belekeverni. Egy tuzallotalba beleteszed a zöldbabos-paradicsomos ragut es befeded a krumplipurevel. Tejföl, reszelt sajt a tetejére es pirosra sutod a sütőben.

2014. jan. 13. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi pl. szeretjük a paradicsomos húsgombócot, spagettitésztával. [link]
2014. jan. 13. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:

# 4-es vok: persze, leírom szívesen, csak most el kell mennem.

Jelentkezni fogok .

üdv.

2014. jan. 13. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:

Tésztához:

• 1/2 kg krumpli,

• liszt,annyi hogy jól formázható tésztát kapjunk

• 1 tojás

• só,bors

Töltelékbe:

• 1 teáskanál olaj ,ha van otthon egy kis darab zsírosabb szalonna akkor az olaj nem is kell,

• bármilyen szalámi vagy kolbász,vagyis ami otthon megtalálható és már kevés lenne bármire is,esetleg egy kis mirelit franci mix vagy másmilyen zöldség keverék is mehet bele

• 1 fej hagyma,

• 1 gerezd fokhagyma,

• 2 kanál tejföl

• ízlés szerinti fűszerek

Elkészítése:

Tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük utána a többi hozzávalóval összedolgozzuk,hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és összes többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát utána beletesszük a többi hozzávalót is és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban,ízlés szerint fűszerezzük,beletesszük az apróra vágott fokhagymát és felengedjük vízzel (nem baj ha sok a lé). Ha megfőtt akkor a léből kiszedjük a tölteléknek valókat( a sűrűjét) és esetleg egy kis kanál tejöllel elkeverjük,de ne legyen folyós! A tésztából kézzel kis lapokat formázunk,amibe beletöltjük a tölteléket és utána ebből gombócokat formázunk(úgy mint a szilvás gombócnál). A gombócokat sós,forró vízben kifőzzük. A megmaradt lébe (amiben a tölteléket megfőztük) egy kanál tejfölt keverünk és ezzel a finom fűszeres tejfölös szafttal tálaljuk a megfőtt gömbőcöket. Finom és laktató étel!!!

2014. jan. 13. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:

Szia, írom a fügés hús receptjét.

Hozzávalók a hústekercshez: egy kb 60 dekás szép sertés szűzpecsenye, 5 deka aszalt füge, 6-8 szelet bacon.

A szűzpecsenyét óvatosan hosszában félbevágjuk és kiterítjük, finoman kiklopfoljuk, hogy nagyjából egyforma vastag legyen. sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

ja a fügét egy kb órára áztassuk be pici vízbe, vagy borba. ezután felkockázzuk apróra.

a húsra terítünk 3-4 szelet bacont, erre halmozzuk a fügét egy csíkban, majd a hússal együtt szorosan feltekerjük. kívülről is beborítjuk szalonnacsíkkal és konyhai cérnával átkötözzük.

180 fokos sütőben néha megforgatva készre sütjük.

Még melegen eltávolítjuk a cérnát és pihentetés után szépen ferdén felszeleteljük.

Camembert mártás: 20 deka bármilyen camembert sajt, kockára vágva. 1,5 deci zsíros tejszín (hab ) 1-2 gerezd préselt fokhagyma, só frissen őrölt bors.

Simán összeforraljuk a hozzávalókat és fűszerezzük.

Krumplikrokettel tálaljuk a fügés szűzpecsenyét, mellé adva a sajtmártást.

2014. jan. 13. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!