Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdőként is sikerülhet...

Kezdőként is sikerülhet megsütnöm ezt a tortát? Mivel díszítsem? Hogyan a legkönnyebb szeletelni a lapokat? (link)

Figyelt kérdés

[link]


Szeretek sütni, szerintem kis tehetség is szorult belém, csak hát tortát sem csináltam még, sütőm is átlagos gázsütő van hőmérő nélkül, tortaforma helyett fém edényt használnék.. Hogy csináljam, hogy úgy nézzen ki a végeredmény, mint a képen?

Szerintetek jó így a díszítés? Gondoltam arra, hogy ugye barnára van bevonva, rakhatnék rá étcsoki forgácsot plusz a szélére körbe valami fehér színű dolgot, aszalt kókusz vagy mandula is van asszem. :-?? Elég rosszul fogalmaztam meg a mondandómat, de remélem megértitek.


Ja és szállításhoz ti mibe raknátok a tortát? Hol lehet dobozt vásárolni? Auchan? :S


2014. jan. 13. 11:54
 1/10 A kérdező kommentje:
Plusz ha a kávét kihagyom belőle, akkor is jók az arányok, nem kell pl. a cukrot növelni?
2014. jan. 13. 11:56
 2/10 anonim ***** válasza:

a fém edénybe lehet hogy nem fogsz tudni szép piskótát sütni.de azt tudsz venni készen is ha akarsz.


a torta nagyon egyszerű,nem hiszem hogy elrontanád. a díszítést úgy csinálod ahogy akarod. pl: étcsokit olvasztasz és azzal bevonod a tetetejét. ha veszel nyomozsákot akkor a szélét krémmel kidiszítheted. és rakhatsz rá marcipán virágot is. persze a díszítés attól is függ hogy mi az alkalom.

eszközök nélkül azért kicsit megnehezítted a dolgod.

a szállításhoz nincs segítséged? mert ha van,akkor,elég ha valaki fogja a tálcát. persze a legjobb lenne ha beszereznél torta tartót-aminek fedele is van.

2014. jan. 13. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
az egy tk. kávé az nem olyan nagy mennyiség hogy annyira kiéreznéd,de ha akarod akkor hagyd ki. én a cukrot nem növelném
2014. jan. 13. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Tortaforma nélkül nem tudom hogy fog sikerülni, lehet hogy érdemes lenne beruházni egybe ha szeretsz sütni és vlsz később is használnád. Ha nem, béleld ki alufóliával vagy esetleg sütőpapírral (az első félek beleragad, utóbbit meg formára kell hajtogatni), hogy ki tudd venni, arra ne számíts hogy csak megfordítod és kijön. Szerintem kicsit sok a receptben a cukor, de ez ízlés kérdése. Tortaszállító edényeket általában lehet kapni nagyobb üzletekben, de nem biztos hogy mindig, műanyag áruknál keresd. Ha a szeletelésben nem vagy biztos, lehet hogy jobban jársz ha csak kettőbe vágod, szerintem az a része igényel gyakorlatot, könnyen eltörhet a tészta (bár a krém összetartja ha ez lenne a helyzet). Kókuszt már ne tegyél rá annak túl intenzív az íze, mandula inkább.
2014. jan. 13. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem tortaforma nélkül nem fog menni, de amúgy nem egy nehéz recept.


A kávét nem hagynám ki belőle, de, ha nagyon nem akarod, helyettesítsd egy kis étcsokival. :) Cukorral semmiképp szerintem.


Díszítheted bárhogy, az már a leleményességedre van bízva.


A szállításhoz egyrészt kell valami, amivel át tudod emelni a tortát (tehát legyen valami "talpa", amin összeállítod), másrészt meg záródó doboz legyen. Szerintem lehet kapni egyébként ilyen hajtogatható papírdobozokat, mint amiket a cukrászdákban is használnak. A lényeg abban az, hogy ráteszed a tortát, és utána csinálod meg a dobozt, mivel magas falú, keskeny dobozba lehetetlen belerakni egy tortát...

2014. jan. 13. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Régen is sütöttek lábasban piskótát, úgyhogy szerintem nem lehet gond vele. De szerintem mindenképp béleld ki sütőpapírral, legalább az alját, nehogy véletlenül beleragadjon. A szélét sem árt. Így könnyen ki tudod borítani a végén.


A kávét nyugodtan kihagyhatod, bár én biztos beletenném. :) Nem kell semmi egyebet változtatni, nem akkora mennyiség.


A képen látható torta három fele van vágva és megtöltve, bekenve a krémmel. Úgy van fordítva, hogy az a fele van fölül, ami a sülésnél is.

A csokiforgácsokat én késsel szoktam lefaragni csokiból. Előtte érdemes a csokit hűtőbe tenni kicsit.


Díszdobozt nem szoktam venni, úgyhogy nem tudom, hol lehet kapni, ha csak sima doboz kell szállításhoz, azt nálunk pl. bármelyik vegyesboltban lehet kérni.

2014. jan. 13. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Marad a lábas és veszek hozzá sütőpapírt, alulra is vágok egy kör alakot és oldalt is kibélelem, remélem így sikerül.

Olvastam valahol, hogy esetleg cérnával is el lehet vágni a sütés után és úgy könnyebb..nem tudom ez így van-e. Tudnátok ebben tanácsot adni? Ha elég magas lesz, szeretnék három lapot csinálni belőle, mint a képen.

Beborítani nem tudom hogy kell, de olvastam egy nagyon jó receptet: [link]

A kommentekben is mindenki csak dicséri, úgyhogy lehet jobb lesz ezt megcsinálnom és nem főzőssel próbálkoznom, ha nem sikerülne szépre a krém..de hogy kell egyenletesen bevonni? És bevonás, díszítés után ti hogyan szoktátok másik (tiszta, nem csokis) tányérra rakni? Néztem papírtányérokat az Auchanban csak az a baj, hogy nagy csomagokban lehet kapni, egyenként nem. :S Nem tudtok véletlenül olyan üzletet, ahol egyesével is meg lehetne vásárolni őket? Nagy a valószínűsége, hogy nem használnám fel a többit és nem akarok azért annyira költekezni, átszámolva kb. 1OOOft körül láttam csomagban. :S

2014. jan. 15. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát ha két darabban van a sütőpapír, megvan rá az esély hogy alá/mögé folyik a tészta amíg híg. Nem tudom hogy mennyire, de szerintem erre van esély. Ami a lapokat illeti, én ha biztosra akarok menni, akkor laponként sütöm a tortát :) tovább tart de nem kell a szeleteléssel bajlódnom.
2014. jan. 15. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Bizony ebben van logika..3 felé osztanám a tésztát és talán még könnyebben is megsülne, vagyis biztosabb, hogy nem ég oda az alja, míg a teteje sületlen marad. Köszi szépen a tippet, tényleg ezt fogom csinálni!

A bevonással kapcsolatban nincs ötleted véletlenül? :S

2014. jan. 15. 21:16
 10/10 anonim ***** válasza:
A krém elkenéséhez széles lapú, kerek végű kés, ha van akkor spatula, esetleg maga a tortalapát. Nálunk mogyorótorta szokott lenni, az még darált mogyoróval van megszórva, ezt az oldalára azért nem egyszerű feljuttatni. Én mindig eleve a tortatálon rakom össze a tortát, és a szétkenődött krémet a végén letörlöm egy papírtörlővel. Ha meg akarod még utána mozdítani, tedd valami keményebb papírra, a cukrászdákban is így van. Esetleg pizzásdobozból kivágott karika.
2014. jan. 15. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!