Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A legeslegjobb farsangi fánk...

A legeslegjobb farsangi fánk receptjére lenne szükségem, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2014. febr. 13. 19:05
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

Farsangi fánk.

50dkg liszt

3tojás sárgája / ha fehérjét beleteszed lehúzza tésztát ,és tömör lesz./

4evő kanál porcukor

1dl rum

1 kis kanál cukor az élesztő futatásához.

5dkg élesztő

4 evő kanál olvasztott vaj

Anyi tej amennyivel lágy tésztát tudunk dagasztanikb 5dl de az lisztől is függ. A tej csak lanyos legyen ne forró.

Dagasztás után 40-50 percig hagyjuk kelni. Majd kiszaggatjuk és még 10-15 percig hagyjuk kelni.

Közepesenn forró olajban sütjük . az egyik felét fedő alatt kb 1,5percig.

Rum miatt nem sziv fel annyi olajat ,de mégis finom puha lesz.

A vaj pedig lágyit a tésztán.

2014. febr. 13. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Az előző hsz-hez csatlakozom.Én is pont így csinálom.... ezer éves recept, de eddig a legjobb!
2014. febr. 13. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!