Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS rántott húst hogyan?

SOS rántott húst hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék finom rántott húst készíteni (karaj szeleteim vannak). Végigolvastam egy rakás receptet és most már végképp nem tudom, hogyan kellene.

Az egyik azt írja, hogy sózzam és hagyjam állni egy órát, a másik azt, hogy semmiképp ne sózzam.

De ha nem sózom a szeleteket, akkor teljesen sótlan lesz, nem?

Van már konyhai gyakorlatom, 8 éve napi szinten főzök, de rántott húst még sosem csináltam, mert a férjem nem igazáén szereti, anyóséknál meg rendre az van, és így épp elég, de most mégis szeretném kipróbálni és "jól csinálni".


Két fontos kérdés: sózzam-e vagy ne, és kb. hány percig süssem és fedő alatt-e vagy sem.


Mivel villanyom van, ezért nem tudom hirtelen "takarékra tenni", egy hőmérsékletet kellene biztosítanom, és azt sem tudom, hogy az mekkora legyen, honnan tudom hogy elég meleg, de nem túl forró-e az olaj...


Köszönöm!

Kb. másfél órám van rá.



2014. febr. 26. 15:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
45%

karajt szoktam sózni ,borsozni de elötte ,fokhagymás tejbe szoktam áztatni,éjszakára:

Neked most erre már nincs időd.

Sózd ,borsozd ,esetleg kend meg zuzott fokhagymával ha szeretitek:

Fedő alatt szoktam sütni. de nekem gázom van ,így hőfokban nem tudok segíteni.

2014. febr. 26. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
Ja azt elfeletettem : kicsit klofolok ,a karajon ,és a szélén 1-2 helyen bevágom. így nem ugrik össze sütés közben.
2014. febr. 26. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, ezekre gondoltam én is. Mármint a sózásra, meg a klopfolásra-bevágásra.
2014. febr. 26. 15:17
 4/22 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy kell sózni mégis, mikor kéne? Kell, hogy íze legyen.

Egyébként én is klopfolok egy kicsit.

Nekem gáz sütőm van nem értek a villanyhoz de kis lángon sütöm bő olajban, hogy legyen ideje a húsnak megsülni de a panír se égjen oda.

2014. febr. 26. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 A kérdező kommentje:

KÖszi, akkor megkeresem, amikor már picit zubog az olaj.

Az első szelettől félek őszintén, hogy vagy leégetem, vagy beszívja az olajat, mert fasírtnál is kell pici idő, míg beáll a jó hőfok...

2014. febr. 26. 15:26
 6/22 anonim ***** válasza:

Mindenképpen sózd be ízlésetek szerint. Semmilyen hús nem finom sótlanul. csak a májat sózzuk utólag.

A zsiradék forróságáról úgy tudsz meggyőzödni, ha egy pici morzsát szórsz bele és intenzíven pezseg, vagyis sül, akkor kellően forró. kényelmesen legyenek a zsiradékban a húsok. ha elég forró 1-2 perc alatt összekapja az egyik felét. és utána már fordíthatod is, pont ezért. lehetőleg két villával óvatosan fordítsd meg, hogy ne kelljen beleszúrni. (vagy húscsipesszel )

ezután valahogy mégis kellene mérsékelni a hőt.

amikor mindkét oldalán összekapta a prézlit, én teszek rá fedőt. amikor újra megfordítom, már nem teszek rá fedőt.

a panír alatt finom puhára sül a hús, a színe, meg-ki hogy szereti- világosabbra, vagy sötétebbre süti.

Mese nincs, ott kell állni mellette, mert könnyen ki lehet szárítani, az meg nem az igazi.

Én is gázon sütök, így érdemben ehhez a villanysütéshez nem tudok tanácsot adni, csak, mint írtam odafigyelni, és inkább gyakrabban forgatni.

Azért remélem sikerülni fog:) ja és mindenképpen papírtörlőre szedd, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

2014. febr. 26. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
majd írd meg ,hogy milyen lett.
2014. febr. 26. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:

Az elözöek leírtak sok mindent, ezért én csak a villanytüzhelyre reagálok.


A serpenyöbe vagy lábasba tegyél böven olajat (legalább 4-5 cm magasan álljon az edényben), és a maximális fokozaton melegítsd addig, amíg egy pici zsemlemorzsát beleszórva azonnal sisteregve sülni kezd. Ekkor csavard le kb a 3/4 állásra (ha 4 fokozatokd van, akkor 3-asra, ha 6, akkor 4-re), tedd bele a hússzeleteket, de csak annyit, hogy úszni tudjanak egymás mellett, (nekem ez 2-3-4 szelet karaj, mérettöl függöen). Ha az olaj forró és nem túl sok húst teszel bele egyszerre, akkor az olaj nem hül el nagyon, azonnal lezárja a panírt és nem szívja meg magát olajjal. Én fedö nélkül sütöm kb 10 percig, amíg a szine szép sült lesz, közben 3-4-szer megforgatom fogóval, hogy ne sérüljön meg a bundája. A többszöri forgatástól lesz szép hullámos a külseje.

Szintén fogóval szedem ki, kicsit lecsöpögtetem és utána több réteg papírtörlöre szedem, hogy a maradék olajat is eltávolítsam.

2014. febr. 26. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
22%

A karajt nem szabd előre sózni, mertlevet enged, és ízetlen lesz a hús. Pácolni pedig fölösleges.

A tojásba kell a sót belekeverni.

Mindkét oldalát jól ki kell klopfolni, és forró, bő olajban mindkét oldalán addig sütni, míg a panír megpirul. Ha beleszúrod a villát, és könnyen belemegy, jó a hús. A tálat, amire kiszeded, letakarhatod, akkor is puhul.

Ha nem forró az olaj, akkor sokáig sül, és sok olajat szív magába.

2014. febr. 26. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
2014. febr. 26. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!