Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS rántott húst hogyan?

SOS rántott húst hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék finom rántott húst készíteni (karaj szeleteim vannak). Végigolvastam egy rakás receptet és most már végképp nem tudom, hogyan kellene.

Az egyik azt írja, hogy sózzam és hagyjam állni egy órát, a másik azt, hogy semmiképp ne sózzam.

De ha nem sózom a szeleteket, akkor teljesen sótlan lesz, nem?

Van már konyhai gyakorlatom, 8 éve napi szinten főzök, de rántott húst még sosem csináltam, mert a férjem nem igazáén szereti, anyóséknál meg rendre az van, és így épp elég, de most mégis szeretném kipróbálni és "jól csinálni".


Két fontos kérdés: sózzam-e vagy ne, és kb. hány percig süssem és fedő alatt-e vagy sem.


Mivel villanyom van, ezért nem tudom hirtelen "takarékra tenni", egy hőmérsékletet kellene biztosítanom, és azt sem tudom, hogy az mekkora legyen, honnan tudom hogy elég meleg, de nem túl forró-e az olaj...


Köszönöm!

Kb. másfél órám van rá.



2014. febr. 26. 15:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

KÖszi utolsó Neked is.

Hát pedig holnapra lesz... :)

2014. febr. 26. 15:42
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha bele teszed a húst, és nem serceg, akkor kapd ki, és még várj egy picit :-)

A sózás nélküliség inkább a Marha steak-re jellemező, főleg, ha angolosan készítik. A sótól megkeményedik. Nyugodtan sózd a karajt ízlés szerint.

2014. febr. 26. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
9-es válaszolót nem értem miért pontoztátok le. Mi is a tojásba tesszük a sót, esetleg a lisztbe teszünk borsot, medvehagymát. A zsemlemorzsába pedig szezámmag is kerül. Ettől nem lesz olyan unalmas.
2014. febr. 26. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 A kérdező kommentje:

Itt találtam én is, hogy tilos só a tojásba, de hogy miért, ne kérdezzétek...

[link]


Amúgy sül az első 4 szelet. :)

2014. febr. 26. 16:08
 15/22 anonim ***** válasza:

A sózást inkább az angolos sterak-eknél mellőzik. A marha hús megkeményedik tőle. Természetesen, most a rántott húshoz ne pácold, nyugodtan sózhatod. Egyébként grillezve és serpenyőben kevés zsiradékon lesütve a legjobb úgy, hogy előtte bőségesen be van fűszerezve. Esetleg ha bővíteni szeretnéd a repertoárodat, adok tippet:

Karaj, vagy tarja szeletek pácolása:

Egy kis tálban öntesz lehetőleg jó minőségű olajat. Teszel bele borsot, sót, pirospaprikát, curry-t, őrölt köménymagot, római köményt (ha nincs, elhanyagolgató) , szárított petrezselymet (vagy más hasonló zöld fűszernövényt), fokhagymát aprítva, és felverve minimum egy szem tojást. :-) Hagyod benne "ázni" fél napot, néha átforgatod, hogy mindenhol érje a pác. Kevés zsiradékon mindkét oldalát pirosra sütöd.

2014. febr. 26. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, ezt ki fogom próbálni! :)

Karajon kívül milyen hússal lehetne ugyanezt?

És ha a tojást elhagyom? Egyik gyerekem allergiás...

2014. febr. 26. 16:13
 17/22 anonim ***** válasza:
2014. febr. 26. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:

Egyébként bár nem kóstoltam, de kinézetre tökéletes, a hús szúrásra puha.

9 fokozatom van, 7-esen sütöm, most már az utolsó darabokat.


Az olaj meg jó bő, ellepte a szeleteket, de azért forgattam is őket. A legjobb teflon edényt használtam, így leégni nem is tudna...


KÖszönöm mindenkinek az egymásnak néhol ellent mondó infókat, ez is olyan lehet, hogy mindenkinek ki kell tapasztalni magának...


Holnap kapok visszajelzést is a kis családtól, majd megírom...

2014. febr. 26. 16:18
 19/22 SzarvasLászló ***** válasza:
100%

Csak a só kérdésre reagálnék:


Majdnem minden húst hőkezelés (sütés, pirítás, stb.) előtt be kell sózni ha azt szeretnénk, hogy a sós íz a húsban is a kellemes ízeket erősítse.


Hőkezelés hatására a húsok felületén kéreg képződik amely így magába zárja a hús levét, másképp szólva megakadályozza a levek ki vagy beáramlását.


Ha belül szaftos húst akarsz, akkor pl. gyorsan meg kell kérgesíteni pirítással.

2014. febr. 26. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 mustafa33 ***** válasza:
100%

A folyamatot nem írom le, mert anyian leírták és mind másképp.

Nehéz kérdés. Nem azért mert nehéz lenne elkészíteni. hanem azért mert "de gustibus non est disputandum".

Mindenki máskép szereti. Hogy melyik mószert kövesd, attól füg te hogy szereted?

A bundája ropogós legyen vagy puha? pirosra sült vagy sápadt? Hozzá tapadjon a húshoz vagy hólyagos legyen? A hús vastag legyen vagy vékony? Legyen természetes hús íze vagy fűszeres? ěs még sok variáció és ezek kombinációja.

Ha ezt tudod akkor próbálj ahhoz való receptet találni. Vagy úgy kérdezni és kevesebb, de pontosabb választ kapsz.

Ha ezt mellébeszélésnek éreznéd, akkor bocs hogy szóltam.

2014. febr. 26. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!