Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS rántott húst hogyan?

SOS rántott húst hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék finom rántott húst készíteni (karaj szeleteim vannak). Végigolvastam egy rakás receptet és most már végképp nem tudom, hogyan kellene.

Az egyik azt írja, hogy sózzam és hagyjam állni egy órát, a másik azt, hogy semmiképp ne sózzam.

De ha nem sózom a szeleteket, akkor teljesen sótlan lesz, nem?

Van már konyhai gyakorlatom, 8 éve napi szinten főzök, de rántott húst még sosem csináltam, mert a férjem nem igazáén szereti, anyóséknál meg rendre az van, és így épp elég, de most mégis szeretném kipróbálni és "jól csinálni".


Két fontos kérdés: sózzam-e vagy ne, és kb. hány percig süssem és fedő alatt-e vagy sem.


Mivel villanyom van, ezért nem tudom hirtelen "takarékra tenni", egy hőmérsékletet kellene biztosítanom, és azt sem tudom, hogy az mekkora legyen, honnan tudom hogy elég meleg, de nem túl forró-e az olaj...


Köszönöm!

Kb. másfél órám van rá.



2014. febr. 26. 15:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
51%

15. voltam. Én leginkább tarját szoktam így pácolni, jobban szeretjük, mert zsírosabb és ettől ízletesebbnek tartjuk.

A tojás helyett lehet pácolni valami jobb minőségű olajban. Szerintem a tojás vagy az olaj arra jó a pácolásnál, hogy könnyebben átvegye a hús a fűszereket. Olajban pácolás után már csak nagyon minimális olaj szükséges a serpenyőbe, ha egyáltalán szükséges, ha jó minőségű edényed van. Kinti grillre kiváltképp ajánlom ezt a módszert. Látod ez is annyira relatív, mint amit a rántott hús sütésről írtak, szinte semmire nincsenek kőbe vésett szabályok. :-) Sok esetben a receptek csak kiindulópontok, sok minden sok mindennel helyettesíthető, kihagyható. A szomszéd bácsim pl. a rántott húst tepsiben süti. :-) Azt állítja, hogy a csirke alsó comb így jobban átsül, nem lesz véres a csont körül és ropogósabb a prézli.

2014. febr. 27. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, a rántott hús finom lett, mind egy szálig elfogyott, pici lányom közölte hogy ilyet máskor is legyek szíves készíteni... :)


Elkészítéskor a panír még ropogós volt és elvált a hústól, másnapra persze már megpuhult és némileg rá is tapadt a szeletekre, de így is finom volt.

2014. márc. 3. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!