Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darált húsból valami különlege...

Darált húsból valami különleges fasirt? Ötletek?

Figyelt kérdés
Fasirtott szeretnék sütni,de hagyományos verziót kicsit unjuk már.
2014. márc. 31. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ezekből tudsz válogatni. Te tudod, hogy mi az, ami még van otthon hozzá.

2014. márc. 31. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Tehetsz bele aszalt paradicsomot - en olajban eltettet szoktam hasznalni, lecsepegtetve, amúgy ugyanúgy fűszerezve, mint a sima fasirtot. Láda formában szoktam egyben megsutni.

A masik verzió, amikor elkészítem a sima fasirt masszát, kiteritem folpackra vagy sutopapirra, téglalapot formazok es kulonbozo tölteléket teszek ra. Bacon vagy csirkemell sonka spenottal, spenót mozzarellaval, vegyes zöldség, párolt gomba. Egyenletesen el kell oszlatni a tölteléket, aztán a papir vagy a folpack segítségével fel tekerni, rudda formazni.

Vajjal es tejszínnel is szoktam készíteni, ilyenkor a húst csak sóval es borssal ízesítem, vajat es tejszínt teszek hozza, illetve zsemlemorzsat. Gombócok ma formazom es keves vajon megsutom.

Legutóbb a sima paprikás masszaba az apróra vágott hagyma es fokhagyma melle petrezselyem, TV paprika es paradicsom is került, az is nagyon finom volt.

2014. márc. 31. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

Én ilyet csináltam darált húsból. Nagyon finom volt. De inkább a krumpli vagy a tészta illik hozzá, rizzsel nem volt az igazi.

2014. márc. 31. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Ma készülök olyat sütni amiben kenyér helyett főtt vegyes zöldség lesz.
2014. márc. 31. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A szokásos hús, só, bors, fokhagyma, tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa mellé amennyi a hús, fél annyi mennyiségiü krumplipürét teszünk. Pl egy kiló húshoz fél kiló krumpli. Ezt a masszát szoktunk sütni fasírtnak, vagy egy folpackra kiteríteni téglalap alakúra, a közepére végig főttojások, vagy egy szál füstölt kolbász, feltekerni, tojással megkenni és sütőben megsütni.
2014. márc. 31. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Lesz miből válogatnom kipróbálom majd őket.

2014. márc. 31. 10:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szokásos fasírtmasszát készítek, de van amikor vágok bele piros kaliforniai paprikakockákat, zöldpetrezselymet is.

kiterítem a masszát, és kisebb félbevágott gombákat helyezek a közepébe,ellentétes irányban, teljes hosszában. fel és lefelé fordítgatva.Ráhajtom a húsmasszát és szép rúddá formázom.

Felszelve nagyon mutatós és természetesen nagyon finom is.

2014. márc. 31. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Amit nálunk szeret a család: a szokásos fasirtmasszából kihagyom a kenyeret/zsömlét, és helyette vegyes zöldségeket teszek (mexikói keverék, franciasaláta keverék, vagy amit szerettek) és ezt dolgozom össze a hússal. Utána rúddá formálom, (ünnepi alkalomra alaposan kikent kuglófformába töltöm) és úgy sütöm.

Ha formában sütöttem, akkor feltétlen egyben adom asztalra, és csak ott szeletelem, a látvány igencsak megéri!!!

2014. márc. 31. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!