Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leirna valaki egy bevalt es...

Leirna valaki egy bevalt es gyors es bevalt pizzateszta receptet?

Figyelt kérdés
A mozzarellas pizzat h. kell, v. barmilyen sajtos pizzat?

2014. márc. 31. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:

2db 32cm vastag tésztás pizza lesz ebböl az adagból.

Pizza tészta.


40 dkg liszt

2,5dkg élesztő

2 szem kockacukor

1kis kanál só

2evő kanál olaj

2dl langyos tej

A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt

40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az

Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.

15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.

Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón

30- 40 perc alatt készre sütjük.

A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.

A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.

2014. márc. 31. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]


Ebből a mennyiségből kb. 30 cm-es átmérőjű pizza készül, a tészta olyan állagú lesz, mint a sűrűre kavart nokedli tésztája. A feltét rá attól függ, mit akarsz bele, mi van otthon.

Szerintem jó, és valóban gyors!

2014. márc. 31. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a gyors valaszt, mar kezdem is a pizzakeszitest. Gondolom te igy szoktad, es remelem sikerul nekem is. Majd megirom.
2014. márc. 31. 10:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha serpenyös pizzát csináltad leírnád ,hogy sikerült? Már régebben nézegettem ezt tipusu receptet de ,még nem mertem megcsinálni:

Ha másikat csináltad véletlenül akkor megírnád ,hogy milyen mert nálunk itthon csak én szeretem a vékony tésztás pizzát.

Köszönöm.

2014. márc. 31. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A serpenyős pizzát próbáld ki nyugodtan. Ha nem akarsz olyan nagyot elsőnek (kb. 30 cm-es lett) akkor felezd meg az adagot, úgy már bele fog férni egy palacsinta sütőbe is.

A linket én raktam fel, nekem bejött, de egymagam 3 napig ettem.

Szomszédban az asszonykának nem nagyon ízlett, a gyerekei viszont ettől kezdve csak ezt akarják, úgyhogy az anyuka azóta is készíti. Szóval egy próbát megér!

2014. márc. 31. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha IGAZI pizzát akarsz, akkor 00-ás (pizza)liszt kell, élesztő, tengeri só és kristály cukor. De ha nincs fatüzelésű vagy samott lapos kemencéd, akkor az összes pizzarecept jó amit a neten találsz.
2014. márc. 31. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!