Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tésztasalátát hidegen...

A tésztasalátát hidegen fogyasztják? Mi midnen kerülhet bele?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 16. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Aham, hidegen. Mi sonkát, sajtot, pritaminpaprikát, néha uborkát rakunk bele, de jó még a kukorica is. Általában penne tésztát használunk. Az öntet rajta majonézes tartár, mint a majonézes krumplisalin :)
2014. ápr. 16. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

A tészta salátát lehet hidegen vagy langyosan (néha akár melegen, de nem forrón) is fogyasztani.


Sokféle zöldséget lehet beletenni, akár nyersen, akár kicsit megpárolva, de soha nem puhára fözve, tehetsz bele húsfélét: maradék sült/fött húst, sonkát, tojást, sajtot - de nem mindent egyszerre, és az öntetet is lehet variálni, lehet majonézes, tejfölös, joghurtos, sima ecetes/mustáros, akár paradicsomos, vagy ketchupos.

Szabály nincs, kisérletezz bátran.


Ha netán konkrét receptet szeretnél, írj akár privátban is, szivesen segítek.

2014. ápr. 16. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Ami éppen eszembe jut, vagy van itthon, azzal keverem össze a kifőtt tésztát. Általában kiskagyló, vagy szarvacska. Többnyire hidegen fogyasztjuk.

Tonhal levével együtt, friss vagy fagyasztott zöldségek ( a maguk módján elkészítve ) borsó, zöldbab, konzervbab, gomba ,kukorica,kalif.paprika, hagymák minden színben és változatban. szósz van amikor tejfölös fokhagymás, van amikor majonézes-mustáros vagy éppen kecsapos.

Tényleg a lehetőségek tárháza a tésztasaláta.

Én a tésztát főzöm ki előbb, az addigra kellően kihűl, míg a gezemüzéket elkészítem hozzá.

Egy nagyobb tálban alaposan összekeverem, ha vannak friss zöldfűszereim, akkor még abból is vágok rá, a bennelévő alapanyagokhoz illőt./bár szárítottakat is használok, ha nincs más/

Én nagyon szeretem, mert igen jól variálható, laktató saláta, ami főételnek is megteszi.

2014. ápr. 16. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
65%
Ja a sajtféleségeket kihagytam. nagyon jól l feldobja a tésztasalátát, akár egy natúrabb, de egy kékpenészes pedig egyenesen fenomenális.
2014. ápr. 16. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

A tésztasaláta is olyan, mint pl. a rakott krumpli. Mindenki máshogy csinálja.


Mikor mi van itthon ill. milyen alkalomra készül. Egyébként én teljesen "minimál módra" készítem, max. 4 félét rakok hozzá. Pl. a múltkor volt kukorica+ vékonyra szelt lilahagyma+apróra kockázott füstölt sajt.


Most, hétvégén nagy bulit tartunk és nagyobb mennyiségbe fogom készíteni, így több hozzávalót is beleteszek, hogy minél színesebb legyen. Pl. paprikát mindenféle színben, almát, retket, újhagymát, tán még uborkát is.


Azt raksz bele, amit akarsz és még nem gyomorirritálóan sokféle.

2014. ápr. 16. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
65%

Hidegen.

Szoktam csinálni egy mártást, majonéz/tejföl/tejszin, bele kis só és cukor, majd lilahagyma,vagy újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, főtt kukorica, kockára vágott piros/sárga/zöld kaliforniai paprika, és a kifőzött olasz tészta.

Rántott hússal. rántott sajttal szoktuk enni.

2014. ápr. 16. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!