Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan, mivel fogyasztják a...

Hogyan, mivel fogyasztják a gesztenyepürét? Jól bevált recept?

Figyelt kérdés

Most vettünk legelőször gesztenyepürét. De nem tudom, hogy mihhez használjam fel.

Segitenétek?

H lehet pontos receptet, mert nem vagyok nagyon tapasztalt a gesztenyével kapcsolatban...

Köszi!


2010. aug. 23. 13:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Kiolvasztod, átnyomod krumplinyomón, tejszínhabot teszel rá
2010. aug. 23. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
bocs nem krumplinyomó akart lenni xD
2010. aug. 23. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
És ennyi??? Csk igy simán tálalom? Semmi sütés, semmi nem kell melléje?
2010. aug. 23. 13:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen , nálunk ez a legmegszokottabb.Télen minden cukrászdában így árulják.
2010. aug. 23. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

szia!ha nincs krumplinyomód, reszeld le még félig fagyosan

alá fölé tejszínhab és kész.

üdv.

2010. aug. 23. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Kicsit más. Főzöl egy finom vanilia pudingot, áttetsző, magas pohárba teszed, úgy félig. Ha megaludt, kihült,ráreszeled a gesztenyét középre, majd a tetejére tejszin habot. rá egy szem gyümölcs.
2010. aug. 23. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Van egy nagyon jó receptem hozzá, egy sütés nélküli édesség. Kell hozzá egy nagy doboz barackkonzerv, rum, tejszín, gesztenyepüré, és babapiskóta.

A barack levét kiöntöd egy tálba és rummal ízlés szerint összekevered. A gyümölcsöt pedig apró kockákra vágod. Egy másik tálban az összenyomkodott gesztenyepürét kikevered főzőtejszínnel, én 2 csomag gesztenyéhez szoktam fél liter tejszínt keverni, úgy hogy folyós legyen. Egy nagy tálba kell csinálni a sütit. Az aljára leteszel egy réteg barackleves rumba áztatott babapiskótát, aztán meglocsolod jól a tejszínes gesztenyés öntettel, megszórod gyümölccsel, majd kezded előröl a rétegezést. Még egy sor piskóta, öntet, gyümölcs. Az utolsó réteg gesztenyés massza legyen. Ezt szitával megszórod natúr (cukor nélküli) kakaóporral, és gyümölcs szeletekkel díszítheted. Pár órára tedd be a hűtőbe, addig a piskóta felszívja a tejszínes öntetet és szépen szeletelhető lesz.

2010. aug. 23. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Csodatorta gesztenyekrémmel:

Hozzávalók(a piskótához):

Tésztához:

70 dkg porcukor

12 tojás

20 evõkanál hideg víz

30 dkg darált dió

50 dkg liszt

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor


Elkészítés:

A porcukrot a tojássárgájával kb. 1 órát, keverjük. Folytonos keverés közben beleöntjük a hideg vizet, és még egyszer jól kikeverjük. Azután beletesszük a darált diót és a vaníliás cukorral meg a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Egy nagy tortaformát kikenünk, meglisztezzük, beleöntjük a tésztát, és mérsékelt tűzön, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tortát négy vagy két lapra vágjuk.


Krém:

6 tojás,

30 dkg porcukor,

50 dkg vaj,

4 dkg kakaó(nem lényeges),

3 kanál rum.

15 dkg lereszelt gesztenyepüré


Krém:

Az üstbe beleütjük a 6 egész tojást, beleszórjuk a porcukrot, és habverővel gőz fölött addig verjük, míg sűrűsödni kezd. Azután levesszük a gőzről, hozzáadjuk a vajat, a kakaót,és a rumot. Addig verjük, míg kihűl.

Ha kihült bele a gesztenyepüré és alaposan elkeverjük!


Krém(2):

Bármilyen pudingot,csak ne legyen piros!!(pl.eper,puncs)

Elkészítünk és addig kavarjuk amíg ki nem hűl,majd ugyanúgy beletesszük a lereszelt gesztenyepürét!


Én nem teszek a tésztába csak 15-20 vagy 25 dkg diót ízlés szerint!Én inkább kakaós tésztát készítek,szóval teszek bele pár ek.kakaót!!


Jó sütögetést!

2010. aug. 23. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!