Mi a különbség a lenmag és az arany len között?
Sziasztok!
Tapasztalatból mondom az aranylenről:
Az aranylen annyiban különbözik az általunk ismert barna szemcsés lenmagtól, hogy íze selymesebb, lágyabb, nem annyira markáns, így az italok kellemesebb ízűek. Sűrítés szempontjából szerintem egy kicsit jobban is sűrít, mint a barna lenmag. És azzal is számolni kell, másnapra még sűrűbb lesz.
Mi aranylen italként használjuk a magot, tejhelyettesítőként. Növényi tej készítő automatával készítjük belőle a "tejet", "tejszínt" és különböző gyümölcsös turmixokat, pudingokat.
Ha érdekel, itt találsz infót:
www.eleterobolt.hu
Ha írsz nekik a kapcsolatnál, akkor sok tejmentes, gluténmentes, cukormentes receptet is küldenek.
Üdv, Kati
Köszönöm szépen, Kati! Én is éppen emiatt kérdeztem, mert van ilyen automatám! :))
Tejszínt tudsz csinálni belőle, amit aztán habbá fel is lehet verni? Nekem ez még ezidáig nem sikerült :(
Szia!
Olyan tejszínt már sikerült készíteni, amiből habszifonban habot tudtam készíteni. Igaz, 3 patron kellet hozzá és csak hűtve lesz jó (ha túl hideg,akkor meg azért nem jön ki), de érdemes kísérletezni vele. Mivel a 30%-os zsírtartalomnak meg kell lenni, így ezt a receptet ajánlanám (igaz, nem aranylen, de rizsből, zabból jól készíthető):1 adagolópohár rizs vagy zab,¾ adagolópohár kókusz,35 dkg kókuszzsír,víz max jelzésig.
Sok sikert hozzá!
Kati
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!