Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ma próbáltam meg életem első...

Ma próbáltam meg életem első palacsintáját de nem akar sikerülni a sütés része. Állandóan leég. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Édes tésztát csináltam(cukor, vanília cukor van benne) és ahogy a serpenyőbe öntöm már ég is oda az egész...pedig tettem olajat a tésztába aztán meg próbáltam a serpenyőbe is de ugyan az a helyzet :S ötletek?
2014. máj. 10. 21:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Látod, mindenki másban hisz :-) Szerintem legközelebb próbáld úgy, hogy fele tej, fele szóda, és cukor nélkül, csak egy kis sóval. A folyékony tésztán érezhetőnek kell lenni az enyhe sós íznek, különben sótlan lesz a végeredmény. Szerintem így a legkönnyebb. Aztán, ha ez már megy, próbálkozhatsz a cukros verzióval is, az tényleg finomabb.
2014. máj. 10. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm a tippeket :) de mit kezdjek a megmaradt folyékony tésztával? az már offos?
2014. máj. 10. 22:28
 13/24 anonim ***** válasza:

Most tedd be a hűtőbe, és menj aludni, holnapig semmi baja sem lesz. Kalácsba, kelt tésztába el tudod használni legalább egy részét. Bele kell számolnod a folyékony tésztában levő cukrot és lisztet, de ezek a tészták nem annyira érzékenyek a pontos mennyiségekre.


Azt is megpróbálhatod holnap, hogy teflon serpenyőt kiolajozol, és nem egész palacsintákat, hanem csak tenyérnyi pacákat megpróbálsz sütni benne. Először próbáld kis lángon, aztán kikísérletezneted, hogy fog jól sülni. Ezeket sokkal könnyebb megfordítani, mivel kicsik.


Sőt, készíthetsz belőle reggelire császármorzsát. Legyél kreatív, lehet, hogy kicsit módosítanod kell a recepten, de nagyon ne aggódj amiatt, hogy +1 tojás vagy egy kis liszt belekerült. Én úgy szoktam sütni, hogy egy tűzálló üvegedénybe öntöm a tésztát először, a mikróban kezdem sütni pár percenként megkeverve, később már csak átforgatva, és a végén a tűzhelyen serpenyőben megpirítom. Így sokkal egyszerűbb és kevésbé ég le.

2014. máj. 10. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 mustafa33 ***** válasza:

20 dg OO-ás sima liszt, 1/2 l tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 csipet só. Összekeverni és fél órát hagyni pihenni, utána megkeverni és sütheted.

Semi más nem kell bele és nem ég oda. Vékony palacsinta, nem amerikai félcentis. A tepsit megkenek olajjal és ha forró akkor teszek bele egy szedőkanállal. Feldobva lehet forgatni és nem "gumis".

2014. máj. 10. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 A kérdező kommentje:
na akkor ezzel a cuccal még holnap próbálkozok már úgy is mindegy mert nagyon sok cukrot tettem bele...aztán ahogy elfogyott csinálom ezt amit mustafa írt :) köszönöm a sok segítséget :D
2014. máj. 10. 23:04
 16/24 mustafa33 ***** válasza:
100%
Ha jól figyeled ahogy sül, akkor észreveszed, hogy picit felemelkedik a palcsinta a serpenyőtől, hogy elválik,ha megmozgatod, akkor csúszkál, akkor kell fordítani. A dobálás titka pedig, hogy csuklóból kell dobni és ne legyen nagyon rövid a nyele.
2014. máj. 10. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
4 ek cukor??? az rohadt sok. palacsintatésztába max kevés kell, mert leég.
2014. máj. 11. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
Cukrot ne tegyél bele, és talán nem jó a serpenyő. Teflont használj.
2014. máj. 11. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a tésztába teszel 2 dkg élesztőt és annyi lisztet, hogy gyúrható legyen, jó lesz még kalácsnak. Gyúrd össze, formázd meg és hagyd kelni egy órát. Ha megkelt, süsd meg.
2014. máj. 11. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:

Ehhez a tejes, gumis dologhoz hozzászólnék: én nagyon sokáig úgy sütöttem, hogy tejjel és jó sok szódával, utána csak tejjel.

Nekem az 1,5%-os tejjel, szóda nélkül készült vált be a legjobban, egyáltalán nem gumis, sőt extra puha és vékony a tésztája. Szódát csak akkor teszek bele, ha házi tejet használok, hogy ne legyen túl sűrű, de akkor sem fele-fele arányban.

Úgyhogy az sem mindegy, milyen tejet használunk. Egyiknek jót tesz a szóda, a másiknak nem.


Na, kérdező, most igazodj ki rajtunk! :D

2014. máj. 11. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!