Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevest főztem házi tyúkból,...

Húslevest főztem házi tyúkból, de a húsát még lesütném. Nem szokott sikerülni úgy megsütnöm, hogy puha maradjon és ropogós is. Egyáltalán főzés után meg lehet finomra sütni?

Figyelt kérdés
2014. máj. 18. 06:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én tölteni szoktam. Zsírozott tepsibe teszem, egy nagyon pici vizet alá,és lefedve sütöm. Időnként meglocsolom a zsírjával. Ha már puha, akkor fedő nélkül, sűrűn locsolgatva pirosra sütöm.
2014. máj. 18. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

HA megfözted a tyúkot, akkor utána már nem lehet normálisan megsütni, mert száraz és iztelen lesz.


A fött húsból csinálhatsz hússalátát, franciasalátaba is teheted, esetleg valamiféle tejfölös-sajtos mártással átsütöd, de nem igazán jó így sem.


Legközelebb csak az aprólékokat tedd a levesbe, a mellét-combját meg süsd meg (Vagy más módon készítsd el) fözés nélkül. Már csak azért is, mert a kérdésed alapján a levessel együtt nem eszitek a belefött húst, a leves ízét meg a csontos részek adják.

2014. máj. 18. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is száraz lesz főzés után. Viszont a főtt tyúkhúst kirántani lehet, régi paraszti recept volt az öreg tyúkot főzni, majd panirozni és kirántani - nagyon finom! :)
2014. máj. 18. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan süsd le a főzött tyúk alkatrészeket.

Azokat a részeket amiket sütni szeretnél ne akkor vedd ki a levesből amikor teljesen megfött. Ha már kicsit puha ,de még nem fött át teljesen akkor vedd ki a levesből.(olyan közepesen legyen fött)

A tepsit zsírozod ki (ha lehetőséged van rá ne disznó zsírt használj liba vagy kacsa zsírt.)Tedd a tepsibe húsokat fed le fóliával. A húst még a fólia alatt párold teljesen puhára. amikor a húsod megpuhult akkor vedd le fóliát ,és a tepsiben keletkezett szaftal locsolgasd meg . 2-3 szor 15 perecenként. Igy tuti,hogy nem lesz száraz és rágos a hús.

Én nagyimtól tanultam kakast is szoktam igy sütni ha levest készítek belőle.

2014. máj. 18. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem meg lehet sütni.Sütőzacskóba tegyed fűszerekkel és úgy süssed.
2014. máj. 18. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot :-)
2014. máj. 18. 10:02
 7/11 anonim ***** válasza:

Főzés után csak főtt tyúkhúst lehet enni, akár finoman is, valamilyen szósszal (vadasmártás, paradicsomszósz, tormamártás stb.)

Minden más íztelen (hisz a levesbe főtt ki a lelke ) belőle, sem sütve, sem rántva nem ugyanaz a végeredmény, mint nyershúsból.

Régi beidegződés a kettős hasznosítás..., de aki, évtizedeken át ezt tapasztalta, lehet, hogy ízlik neki, de lehet, hogy már nagyon is megunta.

2014. máj. 18. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A főtt csirke soha nem lesz ropogós, bárhogyan szeretnéd megsütni ropogósra.
2014. máj. 18. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem is feltétlenül ropogós, talán inkább ne legyen rágós. De gondoltam, ha van olyan praktika amit nem tudok és nem csak rágós nem lesz de ropogós is, akkor hátha itt van olyan aki hasznos tanácsokkal tud ellátni :-)
2014. máj. 18. 10:25
 10/11 doboszoli ***** válasza:
100%
Véleményem, hogy egy rókáról, egy bőrt...
2014. máj. 18. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!