Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füge helyett ti mit tennétek...

Füge helyett ti mit tennétek csirkehús mellé? Vörösboros szószban.

Figyelt kérdés
A férjem nem egy nagy fügerajongó, a szilva viszont elcsépelt. Van valami ötletetek?
2014. jún. 25. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
erdei gombát vagy áfonyát vagy esetleg meggyszósz ha ezen a vonalon maradunk.
2014. jún. 25. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
9%
Fehér hús vörösboros szósszal elég furán hangzik. Vörös húshoz vörösbor, fehér húshoz fehér bor dukál. Kacsát libamellet szoktam vörösborral áfonyával, de jó mellé bármely vörös gyümölcs. Csirkéhez inkább ananászt, barackot, de a füge valóban jó bármelyikhez. Sőt az alma is kivétel, mert nagyon jól passzol kacsához, de csirkéhez is. Talán akkor ha ragaszkodtok a vörösborhoz, én almát javasolnék. Nem a szószba tenném, hanem sütnék hozzá héjában sült újburgonyát tepsiben, és raknék mellé héjastul negyedelt almákat.
2014. jún. 25. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2. voltam. még a körte jutott eszembe, mert sütéstől az is mézédes lesz, ahogy megpirul. Azt is lehetne füge helyett együtt sütni a héjas burgonyával. Bár én ahhoz is fehér bort javasolnék, de ez lehet csak az én hülyeségem.
2014. jún. 25. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Második ez hülyeség :)


Minden fűszerezés és ízvilág kérdése. Ha pl. paprikásan készíted az adott fehér húst, nyugodtan mehet bele egy löket vörös bor. Gyümölcsösen is. Ahogy egy borjú, kecse vagy nyúl mellé is megengedett a fehérbor, hiába vörös hús. Illetve a francia konyha egyik híres fogása a vörösboros fácán is, holott az is fehér hús.

2014. jún. 25. 15:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Az áfonya egyébként jól hangzik, én még esetleg ribizlire gondoltam közben. Szerintetek?
2014. jún. 25. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Ananász, mazsola, szeder, körte, alma, egres, barack, narancs... kb. minden, amit nem szégyellsz :)
2014. jún. 25. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Az áfonya, a ribizli nagyon jó vörösboros szószban.

De én füge helyett szoktam aszaltbarackot is, igaz húsba beletekerve, de nagyon finom szokott lenni.

2014. jún. 25. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!