Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eggyszerű, "gyors" recepteket...

Eggyszerű, "gyors" recepteket tudtok?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és szeretnék egészségesen étkezni.

1 feltétele van, én csináljam meg magamnak a kaját.

Úgy gondoltam, hogy mivel sima csirkemellet tudok főzni így elsőnek azt kellene bonyolítani. Fűszer, oké, ezt én is tudom :D

De pl tejszínes csirkemellet hogyan kell készíteni?



2014. okt. 27. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy melyik tejszines csirkemellre gondolsz, én pl sütőben szoktam, egy tepsibe sütőpapírt teszek, azt kivajazom, erre jönnek a besózott és megborsozott csirkemell szeletek, rá egy kis reszelt sajt és leöntöm egy doboz tejszinnel, alufóliával lefedem a tepsi és közepes lángon kb 3/4 óra alatt készre sütöm, lehet tejföllel is készíteni tejszin helyett.
2014. okt. 27. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, a főtt csirkemell nem egy gasztronómiai élmény.

Inkább süsd! Vagy csíkokra, vagy szeletekre vágva, sózva, borsos lisztbe forgatva, forró olajban vagy olaj és vaj keverékén. Percek alatt megsül, mi azért meg szoktuk várni, hogy a liszt egy picit megpiruljon rajta. Főzelékekhez, salátákhoz szoktuk enni.


A tejszínes csirke meg ugye attól függ :) A múltkor olyat sikerült összedobnom, hogy a fent leírt módszerrel elősütöttem a csirkemellet. A maradék zsiradékot kipótoltam, üvegesre pároltam rajta a vöröshagymát, nyomtam bele fokhagymát, fél percig hagytam pirulni. A hagymás cucchoz gombaszeleteket raktam, sóval, borssal, majorannával ízesítettem, amikor megpárolódott, visszaraktam bele a husit és hozzáadtam a tejszínt (a tejszín a hirtelen, nagy hő hatására összeugrik, érdemes kiönteni egy tálba, szedni hozzá abból, amit éppen főzöl, ha átmelegedett, akkor beleönteni a kajába). Ha kell, tejföllel is működik. De ez is szokott ízleni a népnek: [link]

Ez is jó cucc: [link] (csak a szülők lehet, dobni fognak egy hátast az olajban eltett paradicsom árától, ha nem akciósan veszitek)


Kérdés az, hogy mennyire nem tudsz főzni és mennyire akarsz egészségesen étkezni. Így hirtelen két alapanyagot tudok neked mondani, ami gyorsan elkészül és nem is túl egészségtelen: bulgur és vöröslencse, keress rájuk.

Általában lakik a hűtőben valami idényzöldség. Legrosszabb esetben vannak a mirelitek (azért nagy előny, hogy nem kell a tisztításukkal-szeletelésükkel szöszölni). A legújabb mélyhűtőlakók a kelbimbó (finom az, csak tudni kell jól elkészíteni) és a kukorica (konzerv helyett). A zöldborsó állandó lakónk, már csak emiatt is: [link] (gyors, egyszerű, nem feltétlenül egészséges).

2014. okt. 27. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt pont ma próbáltam ki! Egyszerű, finom, laktató! :)

2014. okt. 27. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!