Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért és mennyit kell a...

Miért és mennyit kell a mézeskalács tésztát pihentetni? Van valakinek bevált receptje, amit megosztana?

Figyelt kérdés

Rengeteg receptet próbáltam már. Az egyik puha, de nagyon feljön, inkább puszedli, mint díszíthető mézeskalács, a tavalyi gyönyörű lett és jó illatú, nem deformálódott, jól díszíthető volt, de kőkemény. Jól záródó dobozban tároltam és az almát is mellé tettem, ahogy a nagymamám tanácsolta, hogy puhuljanak...

Most találtam egy receptet, amiben azt írják, hogy a puhaság titka, hogy ne pihentessem a tésztát... De eddig mindenhol azt olvastam, hogy a titka éppen a pihentetés...

Nektek mik a tapasztalataitok?



2014. dec. 1. 18:18
 1/2 anonim ***** válasza:

én eddig mindig e szerint a videó szerint csináltam, és mindig puha és díszíthető volt, nem is jött fel olyan nagyon


https://www.youtube.com/watch?v=-faiz2yAZW4


általában 2-3 órát szoktam pihentetni, azért kell, hogy megdermedjen a hűtőben, és könnyen nyújtható, formázható legyen

2014. dec. 1. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is csak azért szoktam pihentetni hűtőben, hogy utána ne ragadjon a tészta és könnyen lehessen vele dolgozni. De a sütés utáni puhaságához szerintem ennek nem sok köze van :)
2014. dec. 1. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!