Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehér liszt helyett mit lehet...

Fehér liszt helyett mit lehet használni, ami egészséges, és nem túl drága?

Figyelt kérdés
mindenhol azt olvasom, hogy a fehér liszt rossz, de hogy mivel ajánlott helyettesíteni, az nincs leírva.
2014. dec. 9. 23:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ mit értesz egészséges alatt (legyen jobb mint a fehérliszt, vagy legyen olyan alacsony a GIje amennyire csak lehet). Teljes kiőrlésű, tönköly, rozs, zab, maglisztek (pl lenmag otthon darálva nem drága). Sűrítéshez esetleg korpa.


Én alapvetően zablisztet használok, kb 4-500Ft egy kiló.

2014. dec. 10. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Csak habaráshoz, rántáshoz, panírozáshoz használtam lisztet. Helyette keményítőt használok.
2014. dec. 10. 05:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Modellgipszet.
2014. dec. 10. 05:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
9%

A fehér liszt sem egészségtelen, csak a Malomipar elakarja adni a többi terméket is.

A keményítő pedig nem helyettesíti a lisztet.

2014. dec. 10. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
12%
Miért lenne rossz? Ne olvass hülye reklámokat. Az emberiség több ezer éve ezt eszi. Csak most az utóbbi tíz-húsz évbe lett egészségtelen? Mióta ilyen ostoba reklámok vannak azóta meg mindenki beteg, allergiás, piszkosul elvan hízva. És egyre jobban elhíznak, egyre betegebbek. Akkor hogy van ez ??? Ja, nem is olyan régen az összes disznó zsírt kiirtották volna. Most meg rájöttek hogy a mangalica zsír a legegészségesebb. Ami a legtöbb ezeket a reklámokat is a buta embereknek kell megfizetni.
2014. dec. 10. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

#4, nem helyettesíti?

Nahát. Akkor én hogyan tudok mégis mindent besűrűsíteni vele? Ráadásul ugyanúgy, mintha lisztet használnék.

2014. dec. 10. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Ha keményítővel rántod be az ételeket, akkor azok csirizesek lesznek. A keményítőnek más az állaga, ezért a keményítő a pudingok alapanyaga is.

Süteménybe egyáltalán nem tehetsz liszt helyett keményítőt.

2014. dec. 10. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Azé egy keményítőbe panírozott borjúszeletre kíváncsi lennék!
2014. dec. 10. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
A keményítő helyettesítheti a lisztet bizonyos dolgokban, csak épp semmivel sem egészségesebb mint a liszt. Kivétel ha valaki lisztérzékeny.
2014. dec. 10. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

5-ös az emberiség nem eszik több ezer éve fehér lisztet, csak kb 150 éve. Ez a liszt agyon van tisztítva, és fehéríteve, korábban nem ilyen volt. Talán a teljes kiőrlésű lehet hasonló. De persze a fene tudja, hogy mi az igazság az egészséges ételekről. Azt is mindenhol írják, hogy a túlzott fogyasztás káros. De mit jelent a túlzott fogyasztás????

Habarásokhoz nem is kell nagy mennyiség, két kanál liszt két napra való főzelékben vagy levesben, nem hiszem, hogy túl káros lenne. Szerintetek?

Inkább a süteményekben kéne helyettesíteni, nem?

2014. dec. 10. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!