Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézecskalács házikót sütöttünk...

Mézecskalács házikót sütöttünk. Hogyan készül az a fehér kence, amivel díszíteni szokták?

Figyelt kérdés
sima porcukor + víz megteszi?

2014. dec. 17. 08:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%

első találat gugliban


[link]

2014. dec. 17. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
köszi, nekem is van guglim, tapasztalatokra lennék kíváncsi, és a porcukor + víz kérdésemre a válaszra
2014. dec. 17. 08:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
1 tojásfehérje+ 300 g duplán átszitált porcukor +1 teáskanál citromlé
2014. dec. 17. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Porcukor, és víz keveréke. Olyan sűrűre kell keverni, hogy ha beteszed a nyomókába, és húzol vele egy csíkot a sütin, akkor ne follyon szét. Ha megmarad a csík, akkor megfelelő a sűrűsége. :) ( esetleg egy pici étkezési keményítőt tehetsz bele, az jobban megfogja, de ha elég sűrű a massza, az sem kell bele. )
2014. dec. 17. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A viz+cukor csak feheres atlatsz massza lesz ami szet is folyik meg csunya is.

Tojasfeherje es porcukor kell. Plusz egy csipet so, hogy feherebb legyen, kiskanal citromle, hogy fenyesebb legyen. Szinezeshez etelfestek. Altalaban 1tojasfeherjehez 10dkg porcukrot irnak, de van amikor nem szarad meg a massza. Figyelni kell mekkora a tojas. Ha megse szarad a levegon a sutoben lehet rasegiteni.

2014. dec. 17. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

Lehet, megpróbálom azért keményítővel. Kisgyerekkel csinálom, ha lehet, elkerülném a nyers tojásban tapicsolást.

Ha mégis tojás: fel kell verni habbá?

2014. dec. 17. 09:26
 7/14 anonim ***** válasza:
66%
Ne haragudj, de ha ezt meg kell kerdezned akkor jobban jarnal, ha vennel egy mezeskalacs keszito alapot amit a boltban lehet kapni, minden benne van. A mezeskalacs teszta porja es a mazhoz szokseges keszen levo feher massza is. Valamint pontos leiras van hozza.
2014. dec. 17. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Ne haragudj te se, de nem olvastad el a kérdést. Már áll a házikó, köszöni, jól van.
2014. dec. 17. 09:32
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

Akkor leirom: fogsz egy tojast, feltorod es szetvalasztod a feherjet a sargatol. Ha ez megy es nem folyik bele a sarga a feherjebe akkor a sargajat eldobod. A feherjet 10-20percig vered habverovel addig amig a fejed fele forditva fejjel lefele nem folyik ki a talbol.

Ne haragudj, de csodalkozom, hogy sikerult a haziko.

2014. dec. 17. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 opened paradise ***** válasza:
100%

Én csak citromlét szoktam melegíteni és abba a porcukor lassan adagolva és elkeverve. Aztán mikor jó az állaga,akkor mehet zacsiba és ha közben túl szilárddá válna,akkor még egy kicsi citromlé.

Az íze is jó így.

2014. dec. 17. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!