Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktál házi kenyeret...

Hogyan szoktál házi kenyeret sütni sütőben úgy, hogy szellős legyen a tésztája?

Figyelt kérdés
2015. jan. 4. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ha olyat akarsz, amit pékségben sütnek, akkor rossz hírem van: ahhoz gyakorlatilag kémiai labor kell. Különféle állománymódosítókkal érik el azt az állagot, erre normális alapanyagokkal esélyed sincs.


Ha otthon sütöd a kenyeret, annak kötöttebb, "otthonsütöttkenyér" állaga lesz. Cserébe lehet belőle vékonyabb szeleteket vágni.

2015. jan. 4. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell labor hozzá, nekem sikerült, és ez alapján másnak is. Nagyon jó oldal, eddig minden tökéletesen sikerült amit innen csináltam. Türelemjáték, de megéri, mert százszor kenyerebb a boltinál. A kelesztés a titka, meg a pára, amit jénaiban old meg.

[link]

2015. jan. 4. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1 kg félfogós liszt, só

5 dk élesztő 3,5 deci vízben felfutattva.

5 evőkanál burgonyapehely, kis vízzel feloldva (olyan legyen, mit a sűrű tört krumpli)

Jól megdagasztom a gépben, majd megkelesztem. Átgyúrom, megformázom , egy ovális jénait vékonyan kizsírozok. Beleteszem a kenyeret, tetejét 3 helyen keresztben bevágom. Hagyom újrakelni. Ha megkelt, a sütőbe teszek egy edénybe vizet és beteszem a kenyeret a begyújtott sütőbe (gáztűzhelyen 6-os) fokozaton sülni.

Mindig szellős, levegős a kenyerem.

2015. jan. 4. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Jól be kell dagasztani, leglább 1 órát kelni hagyni meleg helyen, majd formázás után még fél-1 órát kelni hagyom, szellős lesz. Lisztet szitáld át, és megfelelő friss élesztő kell hozzá.
2015. jan. 5. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Már 8 éve sütök kenyeret kenyérsütőgéppel a családnak, csakis ez a jó nekik, mert finom, lyukacsos és főleg, hogy napokig friss marad, lehet vinni szendvicsnek.

Van benne tojás is, amit itt le szoktak pontozni, de nekem akkor is ez a tuti recept.

300 ml langymeleg víz, 1 és fél kis adagolókanál só, 2 és fél kis adagolókanál cukor, 1 nagy evőkanál zsiradék /zsír vagy vaj vagy olívaolaj/, 1 tojás, 550g liszt, 1 és fél kis adagolókanál instant /por/ élesztő.

900 grammos kenyeret süt a gép, hármunknak 3 napig elég, nem eszünk sok kenyeret.

2015. jan. 5. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

5/5 vagyok

Bocsánat, 700 grammosra van állítva a kenyérméret, egy lapátos gépem van / 900 és 700 g választható/.

A lisztet pedig valóban mindig át kell szitálni, két tálam van, könnyen megy.

2015. jan. 5. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Limara receptjeit használom :)

Nála minden infot megtalálsz, nem kell drága alapanyag sem.

Liszt, vìz, élesztő, cukor, só, olaj, öregtészta (liszt, vìz, élesztő keveréke, amit hagysz túlkelni)

A tésztát 2-3 alkalommal gyúrom át formázás előtt, így könnyű, habos tésztát kapok, a kenyér pedig napokig friss marad.

2015. jan. 5. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2015. jan. 6. 06:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!