Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak hogy a tészta...

Mit csináljak hogy a tészta ne ugorjon össze?

Figyelt kérdés

Zserbót szeretnék sütni barátomnak valentin napra, mert az a kedvence. Azonban már többször próbálkoztam vele, és a vége az lett hogy felrobbantam, és összecsaptam az egészet (szó szerint) és kisütöttem egybe :D :D

Amikor kinyújtom a tésztát folyamatosan összeugrik és nem csak egy kicsikét, hanem kb a kinyújtott méret felére.. aztán akárhogy húzom szét, szétszakad a tészta és közben összemegy...

A végeredmény egy rész romhalmaz.. van ahol nincs tészta, van ahol a tészta vastagsága eléri a 2cmetr is, van ahol nyers marad a tészta... már gyomorgörcsel állok neki mert félek az lesz a vége hogy kivágom az egészet az ablakon.

Az nagyon hülye megoldás hogy kisütöm a tésztát egybe majd a végén lapokra vágom? mint a piskótát... :D

Nem vagyok egy konyhatündér úgyhogy nem is nagyon értek hozzá, hogy pontosan mit és hogyan kellene.

Ha valaki egy jó receptet is adna, azt is megköszönném :)



2015. febr. 13. 14:14
 1/4 A kérdező kommentje:
kitaláltam, zserbó tekercs lesz.. nem tudom van e ilyen, de most lesz :D
2015. febr. 13. 14:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyújtás közben forgatni kell a tésztát. Úgy nem fog összeugrani ennyire, csak egy kicsit.. Nyújtasz felülről lefelé, majd megfordítod, és oldalról kifelé haladva... Ezt addig csinálod, ameddig akkora nem lesz a tészta, amekkorára szeretnéd. ( vigyázz, sülés közben is összemegy 1-2 cm-t, tehát azt majd számold rá. :D )
2015. febr. 13. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget :)
2015. febr. 13. 16:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Néha hagy egy kicsit pihenni a tésztát, hogy a sikérszálak megnyúlhassanak.
2015. febr. 13. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!