Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet a következő alapany...

Hogy lehet a következő alapanyagokat felhasználni egy finom sertéshúsos kajához?

Figyelt kérdés

fél kiló sertéscomb

két fej lilahagyma

fokhagyma

néhány füszer(só, bors, bazsalikom, kakukkfü, babérlevél, füszerpaprika, oregánó)


És ennyi, ami itthon van. Van még penne meg rizs is. 250 forintom maradt, kicsit benéztem az előző hónapot. :(


2015. márc. 3. 09:54
 1/6 A kérdező kommentje:
ja, még van napraforgó és oliva olaj is
2015. márc. 3. 09:55
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Készíts egy finom sertéstokányt rizzsel.

A hagymékat megdinszteled soma olajon, egy kis sóval, és egy kis vízzel fedő alatt puhára párolod.

ha elfőtte a vizet, a hagyma krémes,rádobod a csíkokra végott húst és fehéredésig kevergeted. kissé megsózod, borsozod, és fedő alatt puhítani kezded. először kiadja a saját levét, ha azt elfőtte, akkor mindig kevés vízzel pótlod, amíg a hús puha lesz. jó sűrű szaft vonja be, ne legyen leveses.

Fűszerezheted zúzott fokhagymával, bazsalikommal, babérlevéllel.ha lenne egy kis mustár is nagyon feldobná, vagy valami zöldségféle a fagyóból esetleg :)

A rizst a szokott módon főzz mellé, nagyon finom lesz.

2015. márc. 3. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én meg sok hibát ejtettem, mert közben egy filmet nézek, ezért bocsi :)

A fűszereket variálhatod is ízlésed szerint, és persze kifőtt pennével is finom a tokány.

2015. márc. 3. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A lilahagymától függetlenül egy finom pörköltet is készíthetsz, pontosabban rizseshúst.

De a pörkölthöz is passzol a kifőtt tészta is.

2015. márc. 3. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Fokhagymás sertésszelet, hagymás-fűszeres rizzsel.

A szeleteket finoman kiklopfolod, sózod borsozod.

lisztbe mártod, és serpenyőben kevés olajon oldalanként 4-4 percig sütöd.

ha ez megvan, akkor egy olajozott jénaiba szeded sorjába rakva.A lisztes pecsenyelevet kb fél deci vízzel beforralod és a húsokra öntöd. lefóliázva sütöd kb 40 percig (nem tudom milyen része a disznónak )félidőben megfordítod.

Utána fólia nélkül piroskásra sütöd.

2015. márc. 3. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja ,préselt fokhagymát a sütőtálba helyezéskor nyomj rá, vagy vékony szeletekre vágva szórd rá.
2015. márc. 3. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!