Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptunk nyolc kacsacombot,...

Kaptunk nyolc kacsacombot, hogy készítsem el?

Figyelt kérdés

Egy farmról kaptuk, ahol teljesen a régi múdszerrel, csak maguknak nevelik a baromfikat a tulajdonosok, tehát nincs benne semmi hormon, ócska tápszer vagy ilyesmi.

Kuktában, vagy egyenesen sütőben süssem le őket?

Hagymán, fokhagymán és tárkányon kívül mit tegyek bele?

És szerintetek milyen - legalább két - garnírungot adjak mellé?

Pünkösdhétfőn nálunk a család, akkor szeretném tálalni.



2015. máj. 23. 08:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Én legjobban szeretem ütőben sütve, párolt káposztával és burgonyával, lehet sült is, püré is, perezselymes újkrumplival is finom.

Csak fokhagymát dobok mellé egészben, és só, bors, kis majoranna a fűszere, nem szoktam túlfűszerezni, hoy érezzük a kacsa finom ízét, tárkonyt nem tennék bele, azt nem mindenki szereti.

2015. máj. 23. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
ütőben helyett sütőben. :-))
2015. máj. 23. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
A bőrét bevagdosom és sütőben sóval, borssal, majoránnával fűszerezve fedő alatt sütöm, egy kevés vizet öntve alá. Később úgy is kisül elég zsírja. Ha már puha, akkor fedő nélkül pirosra sütöm.
2015. máj. 23. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nincs olyan lefedhető edényem, amibe egymás mellé téve tudnám elhelyezni a combokat. Délután úgyis megyünk vásárolni, küldenétek képeket egy ilyen edényről?

A beirdalás tényleg fontos, látod, ezt már elfelejtettem volna, kösz!

Nálunk szeretik a tárkányt, de van itthon majorannám is.

2015. máj. 23. 09:26
 5/17 A kérdező kommentje:
És a párolt káposzta is nagyon jó tipp, az egyik köret az lesz! :)
2015. máj. 23. 09:28
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az is elég, ha a tepsi tetejét alufóliával borítod be, nem feltétlenül szükséges a drága sütő-tálat megvenned, ha egyébként ritkán használnád.


Kismillió változata van:

- római tál

- cserép tál

- sütő-tál

- és még kit tudja hány féle néven találsz a google-ban!

2015. máj. 23. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Köret lehet valóban:

- petrezselymes krumpli

- sült krumpli

- petrezselymes párolt rizs

- különböző párolt zöldségek


és mindezekhez a saláták, mint a káposzta, uborka, esetleg paradicsom-saláta, vagy a síma leveles-saláta

2015. máj. 23. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Én is gondoltam az alufóliára, és van is két-három elég nagy cserép-, fajansz- ill. jénai tálam, amibe belefér. Szúrjak egy kis lyukat az aluba, vagy elég, ha időnként, a locsolásnál kinyitom?

És még valami: ha rögtön a sütőbe teszem, kb. milyen hőmérsékletre kell a termosztátot állítani, és mennyi ideig kell lassú hőmérsékleten tartani?

Ne értsetek félre, nem először sütök kacsát vagy libát, de ilyen "házit" még nem készítettem, és félek, hogy ezt jóval tovább kell sütni, mint a piacon vagy a boltban vásároltat.

2015. máj. 23. 10:52
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

Én nem szúrnék rajta lyukat, elég ha felnyitod, de vigyázz, a fóliát én ilyen hosszú-nyelű húsvillával nyitogatnám, nehogy a kezedre-csuklódra menjen a kiáramló forró gőz!!!

Nem ismerem ezeket az újfajta sütőket, én kb. olyan közepes hőfokra állítanám, hogy inkább csak puhuljon. Egész biztos, hogy valamivel több idő kell neki, mint a boltinak.

Viszont ha nem tudjuk, hogy a kacsa milyen idős, nem lehet így órára-percre megmondani, mennyi idő alatt puhul meg. Majd amikor egyébként is felnyitod, szúrkáld meg, ha már a csontig könnyedén belemegy a villa, és már véres lé sem jön belőle, majd akkor szedd le róla a fóliát, és kezdd egy kicsit magasabb hőfokon pirosra pirítani. Jó lesz az, csak figyelj rá!!!

2015. máj. 23. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindannyiatoknak, csupa jó tanácsot adtatok!

Ha ezek után is "eltolom", már csak magamre vethetek, de remélem, sikerülni fog. :)

2015. máj. 23. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!