Miért nem képes a tojás megfőni?
En bele szoktam rakni a tojasokat a hideg vizbe, es ugy forralom fel a vizet. Miutan forrni kezd, onnan kedzve szamold a perceket.
Ha 10 perc utan nem fo meg forraspontra melegitett vizben akkor tenyleg az a megfejtes hogy valahol a Himalajaban vagy nehany ezer meter magasan.
A forrástól számított 10 perc alatt keményre kell főnie a tojásnak. Az a jó amit más is írt, hogy hidegvízben kezdeni, mert így a tojás is fokozatosan melegszik és nem reped meg.Só is kell a főzővízbe.
A túlfőzés pedig (nálam inkább ez fordul elő, ha nem figyelek ) okozza a sárgája körüli zöldes elszíneződést.
Ha a tojás lágy maradt, csak 3 percig főzted!
Dobd ki az órát, amivel mérted a 10 percet!
A tojást nem sós forró vízben kell tartani. Főzni kell, azaz 10 percig forrnia kell a víznek a tojás körül. A tojásokat el kell, hogy lepje a fővő víz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!