Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Magyarorszagon miert szeretik...

Magyarorszagon miert szeretik annyira az emberek a "hazi" dolgokat?

Figyelt kérdés

Pl.: hazi:

Palinka

Tejtermekek (turo, vaj, tej, tejfol)

Savanyusagok

Stb



2015. jún. 6. 16:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Mas orszagokban is nagyon szeretik. Nem tudom honnan veszed, hogy csak Magyarorszagon...
2015. jún. 6. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
71%

Mert nincsenek tele mindenféle adalékanyaggal.

A házi tejtermékek, baromfi, otthon hizlalt disznó össze sem hasonlítható a boltiakkal.

De más országokban is aki teheti, házit vesz.

2015. jún. 6. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
29%
Meg azért is, mert nézd meg mennyibe kerül a boltba a pálinka, a tejtermékek, a savanyúságok, stb.
2015. jún. 6. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
64%

Pálinkát nem iszom.

Házi tejterméket nem fogyasztok, mert nagyon gyorsan megromlik.

Savanyúságot nem szeretem.

:)

De lekvárt szoktunk főzni, és szerintem sokkal finomabb, mint a bolti.

És az itthoni kaját szeretem a legjobban.

Nem eszem soha félkész kajákat vagy gyorskaját.

2015. jún. 6. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Pálinka, savanyúság sokkal jobb a házi, mint a tömeggyártott, savanyúságot mi is szoktunk eltenni, és nagyapám illetve nagybátyám pálinkájához képest meg a bolti pálinka csak lötty.

A tejtermék nálunk kritikus, mi abból tartósat veszünk, mert a házi gyorsan romlik, és nincs is a közelünkben, akitől tudnánk venni (illetve amiről tudunk, drága a mi pénztárcánknak).

Nemrégiben találtam amúgy egy meggybefőttet, ami egy az egyben olyan, mint amilyet nagymamám készített, mikor még készített kicsi koromban. Úgyhogy azt nem éri meg itthon elrakni, meg más gyümölcsöt se. A savanyúságot igen, mert az valahogy más.

2015. jún. 6. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
Hallod, fel is hívom a lakótársam igazi svéd (svéd család Svédországban született, nevelkedett és élő) nagynénjének, hogy ő igazából magyar. Nem rég fogyott el a bodzalekvár, amit tőle kaptunk. Szörpöt is mindig szokott adni. :D
2015. jún. 6. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

Azóta nem tudom meginni az UHT-t, mióta megkóstoltam a frissen fejt, tőgymeleg tejet:-) A házi túróról, tejfölről nem is beszélve, össze sem lehet hasonlítani a bolti művackot velük. Nálunk a piacon szoktak árulni házi tejet és tejtermékeket, ott veszek néha.


Lekvárból, savanyúból, befőttből még nem ettem olyan jót, mint amit én magam készítek (nem nagyképűség, úgy csinálom, ahogy mi szeretjük, és tudom, mi van benne), a háztól vett, otthon hizlalt disznó, kacsa, liba, csirke íze pedig azonnal felismerhető, nem kell agyonfűszerezni, mint a boltban kapható húst.


Apám pálinkájáról csak másodkézből tudok nyilatkozni, én nem iszom ilyesmit, gourmand kollégám közölte, hogy az öreg egyik kreálmánya magasan viszi a pálmát minden pálinka előtt, amit valaha ivott.

2015. jún. 6. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz...


Én nem szoktam befőzni, ugyanis sosem sikerül... de piacon mindig házit veszek.


Amit a piacon megveszel fűszerezett házi sajtot, olyat boltban tuti nem kapsz!


A pálinka meg... a bolti egy ízesített lötty... a valódi, boltban kapható pálinka literje 10 ezer körül kezdődik. A szomszédban megveszem 2.500-ért.


A tyúk meg... egyél egy olyan húslevest, ami igazi kapirgálós tyúkból készült, ami életében nem látott tápot, háztájiban megtermelt zöldséggel, esetleg házi csigatésztával.

Ezek után menj egy boltiba, vegyél meg hozzá mindent, és próbálj meg ugyanolyan jót főzni! ;)

2015. jún. 6. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
Itt mindíg szerették. Csak sz utóbbi időbe " rászokattak" a tartósított enni valóra. Arra amit máshol nem tudnak eladni. Az eu szemétdomja lettünk. Szép lassan vissza tudnak térni a HÁZI dolgokra. Mint irják a pálinka az csak lötty. A tej se tej. Nálunk a házi friss tej 140 ft literje. Na ez TEJ.! A húst meg már írták előttem. Érdekes már a mangalica zsír is jó! De még arra se nagyon jóttek rá az emberek hogy mióta olyan "egészségesen" esznek azőta kórosan elvan hízva az emberek 60%-a.
2015. jún. 6. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
31%
Mi nem szeretjük, és irtózom attól, amire ráírják pl., hogy kézműves. Mert ezekben lehet baktérium bármilyen, nem sterilek, ki tudja milyenek a körülmények ahol készítik.
2015. jún. 6. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!